Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Topklinische zorg Rijnstate krijgt officiële erkenningHet centrum voor schildklierkanker, het expertisecentrum voor neuromodulatie en de bariatrische chirurgie geleverd door Vitalys, kliniek tegen overgewicht (onderdeel van Rijnstate), zijn erkend als topklinische zorg. Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg, die slechts een beperkt aantal ziekenhuizen leveren vanwege de ervaring of technische middelen die daarvoor nodig zijn.

Het centrum voor schildklierkanker is onderdeel van het Oncologisch Centrum van Rijnstate. Rijnstate is een level 1-ziekenhuis voor deze zeldzame ziekte en biedt hiervoor alle behandelmogelijkheden. Het multidisciplinaire team zet sterk in op innovatie en is koploper op het gebied van robotchirurgie en navigatiegeleide chirurgie voor deze patiëntengroep.

Brug in het Atrium van Arnhem

Vitalys, kliniek tegen overgewicht, onderscheidt zich door een unieke multidisciplinaire aanpak. Vitalys is in Nederland de grootste kliniek voor bariatrische chirurgie met een sterk accent op preventie en nazorg. Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek wordt nauw samengewerkt met Wageningen University & Research.

Het centrum voor neuromodulatie behoort tot de drie grootste van Nederland en legt zich toe op de toepassing van neuromodulatie bij onder andere lage rug- en beenpijn. Patiënten met chronische pijn ontvangen persoonlijke en zeer gespecialiseerde zorg. Ook start Rijnstate regelmatig nieuwe studies op. Daardoor beschikken we over de nieuwste technieken en kunnen we behandelingen bieden die in de rest van het land nog niet of nauwelijks verricht worden.

Hoogwaardige patiëntenzorg

Rijnstate is aangesloten bij de landelijke vereniging voor Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). De ziekenhuizen die hierbij zijn aangesloten houden zich gezamenlijk bezig met onderwijs en opleidingen, hoogwaardige patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en innovatie.

In het STZ Topklinisch Zorgregister kunnen patiënten en verwijzers zien welke zorg binnen Rijnstate topklinisch erkend is. Eerder zijn ook diagnostiek en behandeling van patiënten in coma na reanimatie, het Rijnstate Centrum voor Ondersteunende en Palliatieve zorg, het Rijnstate Vasculair Centrum, het Crohn en Colitis Centrum en het HIV behandelcentrum erkend als topklinische zorg.

De Coöperatie Medisch Specialisten van Rijnstate (CMSR) ziet de erkenning als waardering voor de geleverde zorg. "Het is een meer dan terechte kroon op het goede en harde werk van de vele zorgteams binnen Rijnstate", vindt Jeroen Rütter, voorzitter van de CMSR.

Hij wordt hierin gesteund door de Verpleegkundige Staf Rijnstate (VSR). Voorzitter Gerjanne ter Beest: "De VSR is blij met de erkenning van deze centra. Deze centra leveren topklinische verpleegkundige zorg waar we erg trots op zijn."

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: