Rijnstate is extra alert op aanwezigheid van scabiësHet aantal mensen dat schurft heeft, is de laatste maanden gestegen. Op dit moment is sprake van een landelijke uitbraak. Ook in Rijnstate zijn we op besmettingen gestuit. We hebben extra maatregelen genomen om verdere verspreiding tegen te gaan. 

Wat is scabiës?

Scabiës, in de volksmond schurft, wordt veroorzaakt door de schurftmijt, een parasiet die alleen bij mensen voorkomt. Het wordt onder andere overgedragen via huid-op-huid contact. De aandoening is erg besmettelijk, maar gelukkig goed te behandelen.

Wat doet Rijnstate om scabiës te voorkomen?

Doordat een ziekenhuis een open organisatie is, waar diverse mensen in en uit lopen en soms langdurig worden behandeld, is het lastig een besmetting te voorkomen. Daarom zijn we in Rijnstate extra alert: patiënten of medewerkers die het vermoeden hebben besmet te zijn, worden doorgestuurd naar de dermatoloog. Ook werken we met extra maatregelen.
Zodra we constateren dat een medewerker of patiënt scabiës heeft, wordt die persoon behandeld met zalf en pillen. Medewerkers en patiënten die in contact zijn geweest met een besmet persoon, worden in kaart gebracht en door Rijnstate benaderd. Eventueel worden zij preventief behandeld.

Waar kunt u terecht met vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u zich zorgen maakt. Wij stellen alles in het werk om verspreiding van de besmetting tegen te gaan. Zodra dat nodig is, nemen wij contact met u op. U hoeft ons niet te bellen, wij bellen u.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de site van het RIVM, bij veelgestelde vragen over schurft. Mocht u meer vragen hebben over veelvoorkomende infectieziekten, dan kunt u daarvoor ook terecht bij de GGD: 0800 8446 000

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: