Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Nieuwe MRI-scanner Rijnstate Elst geleverdMaandag 6 maart werd de nieuwe MRI-scanner voor Rijnstate Elst geleverd. Schoon aan de haak: 7300 kilogram. Voor de kenners: de magneet is 3.0 Tesla sterk. Dat is ongeveer 60.000 keer zo sterk als het magnetisch veld van de aarde. Voor de supergeleiding wordt de magneet met vloeibaar helium gekoeld naar minus 269 graden.

Sneller en prettiger

De MRI-scanner is uitgevoerd met zacht wit licht in de tunnel, waardoor het voor patiënten prettiger aanvoelt als zij voor onderzoek door de scanner moeten.

Dankzij snellere scantijden kunnen we bovendien op jaarbasis meer patiënten helpen.

Nieuwe CT-scanner

Deze maand wordt ook de nieuwe CT-scanner bezorgd. De scanner heeft twee röntgenbuizen en twee detectoren voor extra snelle opnames, waardoor de beeldkwaliteit sterk verbetert. Door deze snelle opnametechnieken is de scanner erg geschikt voor cardiologische CT-onderzoeken. Een scan van het hart kan binnen 1 hartslag gemaakt worden. Voor scherpe en gedetailleerde beelden van het hart, de kransslagaders en de kleppen in het hart kunnen de bewegingen “bevroren” worden. Ook bij alle andere CT-onderzoeken kan deze CT-scanner snel en gedetailleerd scannen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: