Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Digicoach Gerjan: “De rol van digicoach is me op het lijf geschreven”Steeds meer patiënten communiceren met hun zorgverlener via Mijn Rijnstate, het digitale patiëntenportaal van Rijnstate. Ook het leveren van zorg op afstand is in opkomst. Dit vraagt om anders handelen en denken en om steeds meer digitale vaardigheden. Zowel aan de kant van de patiënt als aan de kant van de zorgverlener. En dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 

Om de digitale vaardigheden van medewerkers te verbeteren, zet Rijnstate digicoaches in. Dit zijn collega’s die het leuk vinden om met digitale systemen te werken. Gerjan van Zadelhoff, doktersassistente plus op de poli Gynaecologie, is een van deze digicoaches. Daarnaast werkt ze ook nog als rasteraar, planner en key user van HIX. Als 59-jarige barst ze van de energie en is ze nog steeds nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen. “Ik word enthousiast van nieuwe dingen en probeer up-to-date te blijven”, vertelt Gerjan.

 

De digitale drempel over

Op de afdeling weten collega’s Gerjan inmiddels goed te vinden. Ze stimuleert hen om eerst zelf aan de slag te gaan. Lukt dat niet, dan is Gerjan er om hen te helpen. Gerjan: “Het werk wordt zoveel leuker als je digitaal vaardig bent. Het verlicht de werklast. Digitale hulpmiddelen zijn noodzakelijk om je werk goed te kunnen doen. Een digicoach kan hier veel in betekenen.”

Blijven leren

Gebleken is dat zorgverleners die digitaal vaardig zijn ook beter in staat zijn patiënten enthousiast op weg te helpen met het gebruik van digitale middelen. Dat levert meer werkplezier, minder werkdruk en uiteindelijk meer tijd voor de patiënt op. Gerjan: “Al 27 jaar werk ik met veel plezier in Rijnstate en ik zie dat de digitale ontwikkelingen heel hard gaan. En ik vind het belangrijk om met nieuwe ontwikkelingen mee te blijven gaan. Daarnaast leer ik er zelf veel van en het vergroot mijn netwerk in het ziekenhuis. Het geeft me energie en voldoening om collega’s daarin te ondersteunen. Voor mij is de rol van digicoach dus op het lijf geschreven!”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: