Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Nieuwe menukaarten voor onze patiëntenEiwitgetallen, een nieuwe uitstraling passend bij Smakelijk & Gezond voor jou, gerecycled papier en een QR-code die naar onze website verwijst voor meer informatie over goede voeding. Vanaf vandaag, woensdag 5 april, krijgen onze patiënten de nieuwe menukaart uitgereikt.

Smakelijk & Gezond voor jou

In juni 2022 hebben we met de lancering van Smakelijk & Gezond voor jou onze visie op eten en drinken in Rijnstate gepresenteerd. We streven naar een zo gezond mogelijk voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Met de nieuwe menukaarten zetten we onze visie nog meer kracht bij. We willen patiënten stimuleren om een bewustere keuze te maken op het gebied van eten en drinken.

Fátima Parejo Knottnerus, teammanager Eten & Drinken: ”Het is een mooie dag voor de afdeling Eten & Drinken. Na de lancering van Smakelijk & Gezond voor jou vorig jaar, is dit een volgende mijlpaal. Daar ben ik trots op! We zijn daarnaast blij met de Cliëntenraad als klankbord voor de ontwikkeling van deze nieuwe menukaarten. Zij hebben kritisch meegekeken met de inhoud. Samen hebben we de wensen vanuit de patiënt vertaald naar tekst en vorm. Dat heeft geleid tot dit mooie eindresultaat.”

Eiwit zorgt voor een sneller herstel

Een van de belangrijkste vernieuwingen aan de menukaart, is de toevoeging van eiwitgetallen. Cisca Mosselman, diëtist in Rijnstate, licht toe: “Voor patiënten die ziek zijn of aan het herstellen zijn van een operatie, is goede voeding ontzettend belangrijk. Eiwit is een voedingsstof die nodig is voor het sterk houden van spieren en het herstel bij wonden. Met de toevoeging van de eiwitgetallen kunnen onze patiënten een bewustere keuze maken. Onze serviceassistenten helpen de patiënt graag bij het maken van een keuze die het beste past bij het herstel.”

QR-code

Op de menukaart die patiënten krijgen, staat ook een QR-code die de patiënt kan scannen met de telefoon. De QR-code leidt patiënten naar onze website, waar meer informatie gegeven wordt over goede voeding en eten en drinken in het ziekenhuis.

Daarnaast zijn ook onze menukaarten toegevoegd als aparte webpagina. Dit heeft voor onze patiënten een groot voordeel. Patiënten die nog niet voldoende Nederlands spreken of kunnen lezen, kunnen de tekst vertalen naar hun eigen taal om zo de inhoud van de menukaart beter te begrijpen.

Gerecycled papier

Rijnstate heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. We hebben op verschillende manieren gekeken hoe we dit ook voor de nieuwe menukaarten konden toepassen. We hebben gekeken naar het aantal menukaarten en waar mogelijk samengevoegd. Daarnaast is er gekozen voor gerecycled papier en hebben we gebruik gemaakt van illustraties in plaats van foto's om op die manier ook inkt te besparen.

Preventie

In ons ziekenhuis, waar alles draait om gezondheid, willen we ervoor zorgen dat iedereen gezonder wordt, niet enkel beter. Wij zien het als een belangrijke taak om patIënten via onze kennis zoveel mogelijk te ondersteunen bij het verbeteren van de gezondheid en het voorkomen van verergering van een ziekte. Dit doen wij vanuit ons speerpunt ‘preventie’ dat gericht is op de beste behandelingen en een gezonde leefstijl. Zowel binnen de muren van het ziekenhuis als er buiten, in samenwerking met de regio.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: