Niet alleen mensen beter maken, maar ook gezonder!In december 2022 werd het Gezondheidsplein in Rijnstate Arnhem geopend. Hier kunnen patiënten en bezoekers over hun gezondheid praten met artsen, verpleegkundigen en leefstijlcoaches van Sportbedrijf Arnhem. Het doel? Patiënten en bezoekers helpen stappen te zetten naar een betere gezondheid. Vandaag is het Wereldgezondheidsdag, een mooi moment om hier even bij stil te staan.

Het aantal patiënten dat het Gezondheidsplein weet te vinden, neemt snel toe. En dat is goed nieuws. Karin van Wijk, coach van Sportbedrijf Arnhem, vertelt hoe het in zijn werk gaat: "We sturen bij de uitnodiging een vragenlijst toe. Daarna hebben we een gesprek van ongeveer drie kwartier. We bespreken wat er speelt en wat de patiënt aan wil pakken. Patiënten gaan met een concreet plan de deur uit. Na ongeveer een maand bellen we even om te horen of dat gelukt is. En of er nog een vervolgafspraak nodig is. Mensen reageren heel positief. Ze zijn blij dat deze mogelijkheid er is.”

Ben jij patiënt bij Rijnstate en wil jij ook aan de slag met je gezondheid? Je vindt het Gezondheidsplein aan de rechterkant van de receptie. Ze zijn van ma-vrijdag open van 10.00 -16.00 uur. Loop gerust binnen als de deur openstaat. Ook kun je een mail sturen naar: gezondheidsplein@rijnstate.nl. Je wordt dan uitgenodigd voor een afspraak.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: