Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate wint twee Value-Based Healthcare prijzen!Tijdens het jaarlijkse Value-Based Health Care Prize event won de Waardegedreven zorg aanpak van Rijnstate twee prijzen: de Community Award en de Collaboration Excellence Award. Deze prijzen, uitgereikt door het VBHC Center Europe, erkennen en belonen initiatieven die innovatieve en waardegedreven zorg leveren. Rijnstate is trots op deze erkenning en de bijhorende prijs.

Van de 14 initiatieven die kans maakten op de VBHC Prize 2023 is Rijnstate gekozen als winnaar van deze twee prijzen. De genomineerden werden eerder zorgvuldig geselecteerd door een internationale jury. Tijdens het VBHC event dat op 10 mei plaatsvond, namen Alexandra Fahrenkrog (programmamanager Waardegedreven zorg) en Daniëlle Sikking (adviseur Waardegedreven zorg) namens Rijnstate de prijs in ontvangst voor Rijnstates aanpak op het gebied van waardegedreven zorg.

Alexandra Fahrenkrocht, Saskia de Mare, Elvira en Breejen, Fred van Eenennaam (voorzitter Value Based Health Care), Danielle Sikking en Marina van Gelder.

“Deze prijs voelt als een mooie erkenning voor Rijnstate, voor teams die elke dag maximale waarde voor de patiënt leveren, maar vooral voor de patiënt. Het is het leveren van de beste zorg voor de patiënt waar we het uiteindelijk allemaal voor doen,” aldus Alexandra. Daniëlle vult aan: “Het is een enorme stimulans dat onze manier van werken nationaal en internationaal als een goed voorbeeld wordt gezien.”

De beste zorg voor de patiënt

Bij waardegedreven zorg gebruikt Rijnstate uitkomsten en ervaringen van patiënten om de zorg continu te verbeteren. De waarde voor de patiënt staat voorop, tegen acceptabele kosten. Het gaat ook om de beste zorg voor de patiënt. Zorg die echt helpt en meer ‘waarde’ oplevert. Rijnstate heeft haar organisatie rondom zorgketens echt anders ingericht waardoor verschillende specialismen en patiënten nog nauwer samenwerken aan de zorg rondom een aandoening. Voor diverse aandoeningen heeft Rijnstate al 28 zorgketens ingericht, bijvoorbeeld voor borstkanker, reumatoïde artritis, IBD en prostaatkanker.

Meer informatie over ons ons initiatief op het gebied van value-based health care vindt u hier

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: