Rijnstate doet mee aan Slimme Zorg EstafetteOm ook in de toekomst zorg te kunnen blijven bieden, is het nodig om de zorg anders en slimmer te organiseren. Het ministerie van VWS nodigt organisaties tijdens de Slimme Zorgestafette uit hun expertise op dit vlak te delen en van elkaar te leren. Ook Rijnstate doet mee. 

In Rijnstate staat Innovatie en zorgtransformatie al geruime tijd hoog op de agenda. Diverse initiatieven zijn inmiddels opgestart. Denk hierbij aan het team van verpleegkundigen van het Virtueel Zorgcentrum dat verantwoordelijk is voor het monitoren van vitale waarden van patiënten in de thuissituatie en hen daarbij op afstand ondersteuning biedt. Daarnaast biedt Rijnstate digitale ondersteuning bij verschillende behandeltrajecten. Zo begeleiden we patiënten met een gescheurde voorste kruisband tijdens het gehele behandeltraject volledig op maat via Mijn Rijnstate. De patiënt kan zelf vervolgafspraken plannen, vragenlijsten invullen, informatie lezen en/of bekijken, online inchecken en gebruikmaken van videoconsultatie. Een ander belangrijke ontwikkeling is het thuis toedienen van medicatie. Dit gebeurt al voor een groot aantal oncologie- en longpatiënten. Rijnstate streeft ernaar deze zorg thuis steeds verder uit te breiden naar andere soorten geneesmiddelen, andere aandoeningen en specialistische zorg.

Brede opschaling nodig

De afdeling Innovatie & Zorgtransformatíe (IZT) van Rijnstate werkt dagelijks aan vernieuwende zorgconcepten voor patiënten, zorgprofessionals en inwoners van onze regio met als doel innovatie te stimuleren, ontwikkelen, versnellen en daadwerkelijk te realiseren. Laura Kooij, manager Innovatie en Zorgtransformatie: “In Rijnstate is veel kennis in huis die we graag delen. Maar daarnaast zijn we ook nieuwsgierig naar ontwikkelingen bij andere organisaties en leren we daar graag van. Tijdens de Slimme Zorgestafette staat de gedachte centraal dat innoveren iets is wat we samen doen. Samenwerking draagt bij aan brede opschaling van innovaties en zorgtransformatie. We nodigen daarom iedereen uit mee te doen.”

Activiteiten

Rijnstate organiseert deze week diverse activiteiten die in het teken staan van slimme zorg. Zo sprak Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur, tijdens een Rijnstate Collegetour-uitzending over zijn visie op de zorg van de toekomst en werden verpleegkundigen van het Virtueel Zorgcentrum geïnterviewd voor de Podcast Digitale Zorg van de NVZ over de rol van verpleegkundigen bij digitale zorg. Daarnaast is er een Slimme Zorg Informatiemarkt voor medewerkers en een inspiratie bijeenkomst voor verpleegkundigen.

Over de Slimme Zorg Estafette

De Slimme Zorg Estafette wordt georganiseerd van 6 februari t/m 3 maart 2023, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Tijdens de Slimme Zorg Estafette staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Elke week is er een regio aan zet, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Iedereen is welkom om de activiteiten tijdens de SZE bij te wonen en om zelf een activiteit te organiseren.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: