Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate kiest Jan van Rossum als ‘Nurse of the Year’ 2023Jan van Rossum, verpleegkundige op de Medisch Psychiatrische Unit (MPU), is verkozen tot Nurse of the Year 2023. Jan onderscheidt zich onder andere door zijn positiviteit, professionaliteit en bescheidenheid. Daarnaast is hij de kartrekker van innovatieve projecten en levert hij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van zorg op de MPU.

Jan is genomineerd door zijn collega’s van de MPU. Hij was compleet verrast en zichtbaar geroerd door zijn benoeming. Omringd door tientallen collega’s, kreeg hij van Gerjanne ter Beest, bestuursvoorzitter Verpleegkundige Staf Rijnstate (VSR) en Hans Schoo, lid Raad van Bestuur Rijnstate, de oorkonde, de Florence Nightingale lamp en een bloemetje.

Kartrekker en bruggenbouwer

Na 25 jaar op de Spoedeisende Hulp van Rijnstate, is Jan 5 jaar geleden overgestapt naar de MPU. Collega’s omschrijven hem als een fijne en enthousiaste collega met ontzettend veel ervaring, empathie en hart voor zijn patiënten. Altijd de beste zorg willen leveren en anderen stimuleren om dit ook te doen. Daarnaast is hij de kartrekker van veel innovatieve projecten op de afdeling en een echte bruggenbouwer. Mede dankzij Jan is de MPU nog beter op de kaart gezet binnen Rijnstate.

“Er moet iemand de luis in de pels zijn om verder te komen. Alleen wrijving geeft glans!”, vertelt de trotse winnaar van de Nurse of the Year verkiezing 2023. 

v.l.n.r. Hans Schoo (lid Raad van Bestuur), Jan van Rossum (Nurse of the Year 2023) en Gerjanne ter Beest (voorzitter verpleegkundig stafbestuur, VSR)

De bekendmaking van de Nurse of the Year vindt sinds 2020 jaarlijks plaats op de Dag van de Verpleging.

Grote bijdrage aan de kwaliteit van zorg

Jan brengt veel positiviteit in zijn team en is een rots in de branding. Hij zet collega’s in hun kracht en stimuleert het gebruik van ieders individuele kwaliteiten. Verder stopt hij veel energie in het bijscholen van verpleegkundigen en zorgt hij ervoor dat zowel de kennis als de materialen voor reanimatie perfect geregeld zijn. Hiermee levert Jan een grote bijdrage aan de kwaliteit van zorg op de MPU.

Hans Schoo: “Naast de dagelijkse zorg voor onze patiënten, is het belangrijk dat er iemand is binnen een team die de zorg op alle mogelijke manieren verder probeert te brengen. Een collega die zijn kennis, ervaring en enthousiasme voor het verpleegkundige vak uitdraagt en anderen in hun kracht zet. Uit de verhalen van zijn collega’s blijkt duidelijk dat Jan deze rol in het team van de MPU met succes vervult. Hiervoor is hij nu meer dan terecht in het zonnetje gezet.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: