Projectteam Psychosociale Zorg en Zingeving

Rijnstate start multidisciplinair team voor Psychosociale Zorg en ZingevingVanaf 18 februari 2020 bundelen we de krachten binnen Rijnstate met een multidisciplinair team Psychosociale Zorg en Zingeving. Het team Psychosociale Zorg en Zingeving is een samenwerking tussen de bestaande afdelingen Geestelijke Verzorging, Medisch Maatschappelijk Werk en Medische Psychologie.

Waarom is psychosociale zorg belangrijk?

Psychosociale zorg is een belangrijk onderdeel bij de behandeling van ingrijpende aandoeningen. Denk hierbij aan gerichte aandacht voor het signaleren en begeleiden van psychosociale problemen en vragen over zingeving. Dit zorgt ervoor dat patiënten het behandeltraject beter kunnen doorlopen en een betere kwaliteit van leven ervaren.

Wat is het voordeel voor de patiënt?

Als psychosociale zorg nodig is, wordt een patiënt van Rijnstate doorverwezen naar de afdeling Geestelijke Verzorging, Medisch Maatschappelijk Werk of Medische Psychologie. In sommige gevallen is op het moment van doorverwijzing nog lastig in te schatten welk van deze afdelingen het beste past bij de zorg die de patiënt nodig heeft. Daarom bundelen deze afdelingen vanaf nu hun krachten in een multidisciplinair team Psychosociale Zorg en Zingeving. Op het moment dat een patiënt wordt doorverwezen voor psychosociale zorg, kijkt het team bij welke afdeling de patiënt het beste terecht kan. Hierdoor komt een patiënt direct bij de juiste zorgverlener terecht.

Door een geïntegreerde aanpak willen we met het team Psychosociale Zorg en Zingeving ook bereiken dat zorgverleners structureel aandacht hebben voor het tijdig signaleren en behandelen van psychosociale klachten en vragen over zingeving. Een gesprek of behandeling kan plaatsvinden binnen Rijnstate, maar een patiënt kan als het nodig is ook doorverwezen worden naar externe hulpverlening.

Projectteam Psychosociale Zorg en Zingeving
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: