Vrouw achter laptop Mijn Rijnstate

Website Rijnstate beter toegankelijk door nieuwe functiesRijnstate vindt het belangrijk dat de informatie voor patiënten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en begrijpelijk is. Dat geldt ook voor de informatie op onze website. Daarom hebben we een aantal nieuwe opties aan de website toegevoegd.

Website voorlezen

Vanaf nu kunt u teksten van onze website voor laten lezen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u slecht kunt zien of als u moeite heeft met lezen. Wilt u dat de tekst in een langzaam tempo gelezen wordt? Dat is ook mogelijk.

Vertalen

Ook kunt u een tekst laten vertalen in verschillende andere talen. Dit gebeurt met Google Translate.

Hoe werkt het?

U kunt een tekst voor laten lezen door op de knop ‘Lees deze pagina voor’ te klikken.

Hieronder zie
t u een voorbeeld van deze knop:

Deze knop vindt u boven de tekst op een pagina. In het menu van deze knop vindt u nog een aantal opties. U kunt het voorlezen pauzeren, de voorleessnelheid en het volume aanpassen en de kleur of grootte van de tekst aanpassen.

De voorleesfunctie is ook beschikbaar op onze websites www.vitalys.nl en www.zekerweten.nl.

Pagina’s downloaden als PDF

Het is nu mogelijk om een pagina op onze website te downloaden als PDF. Op deze manier kunt u een pagina bijvoorbeeld opslaan op uw computer, mailen naar iemand anders of afdrukken. U kunt dit doen door op de knop ‘Download pagina’ als PDF’ te klikken.

Hieronder ziet u een voorbeeld van deze knop:

Deze knop vindt u boven de tekst op een pagina. U kunt kiezen of u eventuele onderliggende pagina’s ook wilt meenemen in de PDF en of u de tekst in een klein of groot lettertype wilt.

Plek 2 in onderzoek ziekenhuiswebsites

Eind 2019 heeft the Factor-e een onderzoek uitgevoerd onder 33 websites van topklinische en universitaire ziekenhuizen. Het onderzoek is uitgevoerd met potentiële patiënten in de leeftijd van 20 tot 70 jaar. Elke website is getest door vijf mensen uit deze groep. Zij moesten bijvoorbeeld informatie over een aandoening, specialisme of specialist opzoeken. Vervolgens werden ze gevraagd om een score te geven aan de uitkomst van de opdracht. Hoe minder moeite het uitvoeren van de opdracht kostte, hoe hoger de score. Daarnaast werden ze gevraagd een score te geven voor de vormgeving en het gebruiksgemak van de website. Rijnstate scoorde goed op alle punten en is geëindigd op de 2e plek! Jeroen Bosch Ziekenhuis is geëindigd op de 1e plek.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: