Wereldkankerdag 2020

Rijnstate organiseert activiteiten op WereldkankerdagDinsdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag waarop we wereldwijd stilstaan bij de impact van kanker en een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten. 

Rijnstate zorgt samen met allerlei verschillende zorgprofessionals voor patiënten met kanker. Veel van die partijen bieden op Wereldkankerdag wat extra’s voor patiënten. In het Rijnstate Oncologisch Centrum zijn er activiteiten rondom voeding, bewegen en ontstressen.

Welke activiteiten zijn er?

Bij het Oncologisch Centrum en op de verpleegafdelingen worden verschillende activiteiten georganiseerd. We bieden onze patiënten een gezonde snack aan. Ook laten we ze deze dag kennismaken met onze labyrint-fiets. Deze fiets is mogelijk gemaakt met gelden van Roparun. Een patiënt kan fietsen door de straten van Arnhem, Londen, Tokio of langs het Gardameer. Met virtuele beelden op een TV-scherm waant de patiënt zich echt even in een andere omgeving dan het ziekenhuis.

Verder zorgen we voor muziek en ontspanningsmassages. De massages worden verzorgd door masseuses vanuit het Netwerk Massage bij kanker. Medisch specialisten en verpleegkundigen uit Rijnstate leveren een muzikale bijdrage door gitaarspel en pianomuziek. Daarnaast staan er stands met meer informatie over inloophuizen (het Braamhuis en Toon Hermanshuis).

Er is deze dag ook een open inloop bij het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde, die ook in Rijnstate Arnhem gevestigd zijn (route 7).

Medewerker van Netwerk Massage bij Kanker geeft een massage Een patiënt krijgt een handmassage tijdens Wereldkankerdag 2019

A.R.T.Z. Oncologisch centrum

In de zorg voor mensen met kanker speelt regionale samenwerking een belangrijke rol. Rijnstate werkt op het gebied van oncologie dan ook intensief samen met het Slingeland Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Radiotherapiegroep in het A.R.T.Z. Oncologisch centrum. Binnen deze samenwerking delen gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis en ervaring met elkaar. Hierdoor verbeteren we onze oncologische zorg. Oncologische operaties die relatief weinig voorkomen, worden in één of twee van de ziekenhuizen uitgevoerd. Het stellen van de diagnose, het bespreken van de behandeling en de nazorg vinden plaats in het eigen ziekenhuis van de patiënt.

Regionaal netwerk

Naast medisch specialisten zijn er binnen en buiten het ziekenhuis hulpverleners die klaarstaan voor patiënten met kanker. Denk aan een maatschappelijk werker, psycholoog, geestelijk verzorger, diëtist, fysiotherapeut of medisch ethicus. Deze hulpverleners in het ziekenhuis werken samen met de medisch specialisten en verpleegkundig specialisten. Daarnaast beschikt Rijnstate over een breed netwerk van betrouwbare instanties of ondersteunende zorgverleners. Ook werken we samen in diverse (netwerk)organisaties zoals IKNL, Proscoop, het Oncologisch Netwerk Midden Gelderland en met de inloophuizen in deze regio (Braamhuis in Zevenaar en het Toon Hermans Huis in Arnhem).

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: