Meer samenwerking Ambulancezorg Gelderland-Midden en RijnstateOp de Spoedeisende hulp (SEH) van Rijnstate worden dagelijks veel patiënten aangeboden door ambulanceteams van Ambulancezorg Gelderland-Midden. Daar nemen SEH-verpleegkundigen en medisch specialisten de zorg van de patiënt over en houdt de ambulancezorg op.

Met name in de acute en spoedzorg hebben de zorgprofessionals van de spoedeisende hulp en Ambulancezorg Gelderland-Midden veel raakvlakken en valt er veel te leren en ontwikkelen. Om deze reden hebben Ambulancezorg Gelderland-Midden en Rijnstate op 7 januari een samenwerkingsovereenkomst getekend. 

V.l.n.r. SEH-artsen Douwe Rijpsma en Dax Hassell, Mieke Zemmelink (manager zorg) en Jan Goselink (Ambulancezorg Gelderland-Midden). En zittend Wim van Harten (voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate) en Jan Pierik (Ambulancezorg Gelderland-Midden).

Medisch Manager Ambulancezorg (MMA)

Een concreet resultaat van deze samenwerking is de aanstelling van twee SEH-artsen van Rijnstate in de rol van Medisch Manager Ambulancezorg bij Ambulancezorg Gelderland-Midden. Zij gaan de kennis en ervaringen vanuit de ambulance en de spoedeisende hulp nog beter op elkaar afstemmen door bijvoorbeeld de werkwijzen aan te passen met alle zorgprofessionals die betrokken zijn in het zorgproces. Tevens gaan zij nieuwe wetenschappelijke inzichten vertalen naar de praktijk en leveren zij input voor bijscholing.

Kortom: met deze overeenkomst willen we de samenwerking tussen Ambulancezorg Gelderland-Midden en Rijnstate een impuls geven van goed naar nog beter.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: