Aantal scopie-onderzoeken uitgesteld door verlenging reinigings- en desinfectieprocesOp dit moment duurt het proces van reinigen en desinfecteren van endoscopen bij Rijnstate langer. Er is een lichte verontreiniging gevonden in het gesloten leidingensysteem dat alleen voor deze materialen wordt gebruikt. Dit is gebleken uit een reguliere kwaliteitstest. Om de­ze re­den is er uit voor­zorg een aan­ge­past pro­gram­ma voor de on­der­zoe­ken en be­han­de­lin­gen van de po­li­kli­nie­ken MDL, Long­ge­nees­kun­de en Uro­lo­gie.  Vanwege het coronavirus is dit programma per 17 maart aangescherpt tot alleen spoedbehandelingen en spoedonderzoeken.

Als uw onderzoek of behandeling niet doorgaat, laten wij u dit zo spoedig mogelijk persoonlijk weten. De uitgestelde afspraken worden zo snel mogelijk ingehaald. Wij begrijpen dat het uitstel van uw afspraak heel vervelend voor u kan zijn, ook gezien de voorbereidingen voor uw behandeling.

Is de verontreiniging gevaarlijk?

We nemen uiteraard geen risico met de gezondheid van onze patiënten. Er is nog geen enkele aanwijzing dat de lichte verontreiniging gevolgen heeft, maar we kunnen niet helemaal uitsluiten dat de verontreiniging leidt tot irritatie of ontstekingsreacties. Patiëntveiligheid staat voorop, dus uit voorzorg nemen we per direct maatregelen.

Wat doen jullie om de verontreiniging op te lossen?

Op dit moment onderzoeken we de oorzaak van de verontreiniging en kijken we naar oplossingen. Er zijn extra filters geplaatst en de leidingen zijn gespoeld. Rijnstate test regelmatig de kwaliteit van de leidingen.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: