Brug in het Atrium van Arnhem

Rijnstate is voorbereid op het coronavirusRijnstate heeft het draaiboek klaar voor eventuele opname van patiënten met verdenking op het nieuwe coronavirus (COVID-19).

Als iemand zich met ziekteverschijnselen bij Rijnstate meldt en de arts denkt dat de patiënt mogelijk het nieuwe coronavirus heeft, dan gaat er een protocol in werking. Er wordt een test afgenomen bij de patiënt en de patiënt wordt in isolatie verpleegd. Als de patiënt niet ernstig ziek is, kan de patiënt onder bepaalde voorwaarden ook thuis in isolatie. De arts infectieziektebestrijding van de GGD bepaalt of de thuissituatie van de patiënt zich hiervoor leent.

Als uit de test blijkt dat de patiënt het coronavirus heeft, blijft de patiënt in isolatie. Dan moeten ook alle mensen waarmee de patiënt tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad, hun gezondheid in de gaten houden. Als zij ziekteverschijnselen krijgen moeten zij dat aan de GGD melden.

Informatie en antwoorden op veelgestelde vragen

Voor de laatste stand van zaken rondom het coronavirus, verwijzen wij u graag naar de website van het RIVM. Op deze site wordt heldere uitleg gegeven over het nieuwe virus en worden duidelijke antwoorden gegeven op veelgestelde vragen: https://www.rivm.nl/coronavirus. Kijk voor vragen over de situatie en protocollen bij Rijnstate op www.rijnstate.nl/coronavirus.

De Rijksoverheid heeft het landelijke informatienummer 0800-1351 geopend waar mensen naartoe kunnen bellen met vragen over COVID-19. Heeft u vragen over uw eigen gezondheid, neemt u dan contact op met uw huisarts.

Voor patiënten die een afspraak in het ziekenhuis hebben voor consult of een opname:

  • Heeft u koorts en/of klachten van de luchtwegen?
    EN
  • Bent u in de afgelopen twee weken in een regio geweest waar het coronavirus heerst? Of bent u in contact geweest met mensen die een bewezen besmetting hebben met het coronavirus?

Bent u (nog) niet in het ziekenhuis en beantwoordt u deze beide vragen met ‘ja’: blijf dan thuis en kom nog niet naar het ziekenhuis. Neem eerst direct telefonisch contact op met uw huisarts (of de lokale GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst).

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: