AYAzorg verkoopteam 2018

Hyacintenverkoop voor AYA, jongeren met kankerOp 24 januari tussen 9 en 14 uur worden er weer hyacinten verkocht in Rijnstate Arnhem. Medewerkers en vrijwilligers verkopen in de centrale hal een bosje hyacinten voor 4 euro. Hiermee steunen we het Nationaal AYA Jong & Kanker Zorgnetwerk. Hierin werken verschillende ziekenhuizen in Nederland samen om leeftijdsgerichte zorg te bieden. Zij ondersteunen jongvolwassenen die te maken krijgen met kanker door hun vragen te beantwoorden en hun te leren omgaan met deze ziekte. 

Jaarlijks zijn er ongeveer 2.700 nieuwe jongvolwassen (tussen 18 en 35 jaar) patiënten met kanker in Nederland die vaak nog dezelfde behandeling krijgen als oudere patiënten met hetzelfde type kanker. Het aanbieden van leeftijdsspecifieke zorg draagt bij aan de beste kans op genezing en kan het verschil maken voor de patiënt. In Rijnstate zien we jaarlijks ongeveer 60 jongvolwassenen met kanker, vooral met borstkanker, lymfklierkanker en urologische en gynaecologische kankersoorten.

AYA-zorgnetwerk

Het Rijnstate Oncologisch Centrum is aangesloten bij het Nationaal AYA Jong en Kanker Zorgnetwerk. Als je jongvolwassen bent en je krijgt kanker, roept dat vaak specifieke vragen op. Dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn over studie, werk, relaties of vruchtbaarheid. Rijnstate biedt leeftijdsspecifieke zorg voor deze patiënten.

A.R.T.Z. Oncologisch centrum

Op het gebied van oncologie werkt Rijnstate samen met  Slingeland Ziekenhuis,  Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Radiotherapiegroep. Deze samenwerking heet: A.R.T.Z. Oncologisch centrum. Binnen A.R.T.Z. delen werkgroepen van specifieke kankersoorten kennis en expertise met elkaar. Hierdoor verbeteren deze Gelderse zorginstellingen hun oncologische zorg.

Helpt u ook mee? Koop op vrijdag 24 januari een bosje hyacinten in de centrale hal van Rijnstate Arnhem en draag bij aan zorg voor jonge mensen met kanker.

Meer weten? Ga naar de pagina over AYA-zorg

AYAzorg verkoopteam 2018 Medewekers, (ex-)patiënten en vrijwilligers verkopen hyacinten voor het goede doel (foto uit 2019)

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: