Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Week van het Donorregister: leg uw keuze vastVan 21 tot en met 28 oktober is het de Week van het Donorregister. Tijdens deze week wordt in heel Nederland extra aandacht gevraagd voor de nieuwe donorwet die volgend jaar ingaat, waarbij iedereen van 18 jaar en ouder in het Donorregister komt te staan. Ook Rijnstate vindt het belangrijk dat patiënten hun keuze vastleggen. In de Week van het Donorregister zorgen we daarom voor extra informatiemateriaal.

“Het belangrijkste doel van de Week van het donorregister is om mensen te stimuleren hun keuze vast te leggen”, zegt Angela Lach, donatiecoördinator bij Rijnstate. “Zestig procent van de Nederlanders heeft dat nog niet gedaan. Daardoor komen nabestaanden voor een heel lastige keuze te staan op een zeer moeilijk moment, als hun geliefde is overleden. Artsen vragen dan of diegene wel of geen donor zou willen zijn en nabestaanden moeten daar dan over beslissen.”

Orgaandonatie je keuze vastleggen

Informatiestands bij Rijnstate

In de centrale hal van Rijnstate Arnhem, Velp en Zevenaar kunt u tijdens de Week van het donorregister stands vinden met informatiemateriaal over weefsel- en orgaandonatie. Ook vindt u er registratieformulieren en een box, waarin u uw vragen kunt achterlaten. Wij beantwoorden deze vragen later. U kunt ons ook mailen via donatiecoordinator@rijnstate.nl.

Waarom registreren?

Er staan steeds meer Nederlanders op de wachtlijst die een donororgaan nodig hebben. Elk jaar overlijden er bijna 150 mensen terwijl ze wachten op een donororgaan. Een donor kan tot acht levens redden. Maar ook als u geen donor wilt worden, is het belangrijk om die keuze vast te leggen. Vanaf 1 juli volgend jaar wijzigt de donorwet. Vanaf dan komt iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder in het register te staan. Wie na meerdere oproepen geen keuze invult, wordt geregistreerd met een ‘geen bezwaar’ tegen orgaan- of weefseldonatie.

Hoe legt u uw keuze vast?

U kunt uw keuze met uw DigiD vastleggen via www.donorregister.nl. Het is ook mogelijk om een donorregistratieformulier in te vullen en op te sturen.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie ook eens op:

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: