Rijnstate is helemaal rookvrij

Rijnstate is een rookvrij ziekenhuisMet ingang van 1 januari 2020 is Rijnstate helemaal rookvrij. Dit betekent dat er niet meer gerookt mag worden op het hele ziekenhuisterrein. Dit geldt op alle locaties voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Hiermee dragen we bij aan het creëren van een Rookvrije Generatie.

Het rookverbod geldt voor het voorterrein bij de ingang van het ziekenhuis, maar ook voor de parkeerplaatsen en andere plekken op het buitenterrein van Rijnstate. De rookvoorzieningen op onze locaties in Arnhem, Arnhem-Zuid, Zevenaar en Velp zijn zoveel mogelijk weggehaald. Een aantal prullenbakken wordt binnenkort nog vervangen.

Plattegrond rookvrij terrein

Waarom is Rijnstate een rookvrij ziekenhuis?

Als organisatie in de gezondheidszorg willen we een gezonde leefstijl en een gezonde werk- en leefomgeving stimuleren. We vinden dat het ons als organisatie in de gezondheidszorg niet past om roken te faciliteren, omdat roken een belangrijke oorzaak is van ziekte en sterfte in Nederland. Ook dragen we hiermee net als andere ziekenhuizen, scholen en sportverenigingen bij aan het creëren van een Rookvrije Generatie.

Sticker rookvrij bij Rijnstate Arnhem

Ondersteuning bij stoppen met roken

We begrijpen dat niet meer roken bij het ziekenhuis voor veel mensen die roken lastig is. We verplichten niemand om te stoppen, maar bieden wel hulp aan. Via het Gezondheidsplein kunnen we u begeleiden bij het stoppen met roken. 

Heeft u hulp nodig bij het stoppen met roken, bespreek dit dan met uw huisarts of specialist. Er zijn verschillende mogelijkheden die u kunnen helpen.

In een video vertellen medewerkers van Rijnstate en de burgemeester van Arnhem over rookvrij Rijnstate.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: