Groepsfoto ondertekening Rijnstate en Scalabor

Rijnstate en Scalabor samen aan zet, meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk



Kansen bieden aan mensen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om aan werk te komen? Daarvoor zetten Rijnstate en Scalabor zich gezamenlijk in. Vandaag tekenden we een samenwerkingsovereenkomst. Rijnstate maakt zich sterk als de grootste werkgever in Arnhem voor de inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, om zo invulling te geven aan inclusief werkgeverschap. Daarbij werken we nauw samen met arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor.

Rijnstate wil ruim 100 banen realiseren voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo maken we ons als topklinisch ziekenhuis ècht sterk voor de participatie van deze doelgroep. Daarmee willen we voldoen aan de Banenafspraak die door het kabinet en sociale partners is gemaakt: het realiseren van extra banen bij reguliere werkgevers voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om dit mogelijk te maken is binnen Rijnstate Participatiebeleid ontwikkeld en wordt iedere afdeling uitgedaagd de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.

Hans Schoo, lid Raad van Bestuur Rijnstate en Marcel Hielkema, directeur Scalabor Hans Schoo (lid Raad van Bestuur Rijnstate) en Marcel Hielkema (directeur Scalabor) tekenen samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerking

Daarnaast zijn we een partnerschap aangegaan met arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor. Scalabor ondersteunt en adviseert bij het invullen van de inclusieve ambities. En die ondersteuning is meer dan welkom. Uit eerdere ervaringen met deze doelgroep is gebleken dat het extra aandacht en inzet vraagt om succesvol inhoud te geven aan de Banenafspraak: kennis van de doelgroep, tijd voor begeleiding, anders kijken naar competenties (wat kan iemand wèl). En niet te vergeten administratie rondom premies en subsidies. Voor een grote organisatie is het een enorme uitdaging om hieraan vanuit bestaande bedrijfsvoering structureel invulling te geven.

"Het helpt enorm wanneer je één partner hebt zoals Scalabor, die veel zaken voor je uit handen neemt. Een baken voor je werving, selectie, begeleiding én die je ontzorgt in de veelal omvangrijke administratieve rompslomp die de Banenafspraak met zich meebrengt", vertelt Marijn Gieles, coördinator Participatie bij Rijnstate.

12 medewerkers zijn al gestart

De eerste positieve ervaringen met Scalabor zijn al opgedaan. Op dit moment zijn 12 medewerkers via Scalabor gestart bij Rijnstate, onder andere binnen het Facilitair Bedrijf, Magazijn, Operatiekamers, in de Apotheek, Technische Ondersteuning en Centrale Sterilisatie Afdeling. Daarnaast biedt Scalabor ook andere diensten. Zo verzorgt het arbeidsontwikkelbedrijf de pendeldienst voor het bouwpersoneel tussen Rijnstate Arnhem en een verderop gelegen parkeerplaats. Ook andere vormen van samenwerking worden verder onderzocht. Wendela Verkaik, manager Detacheringen bij Scalabor is vol lof. "Door de intensieve samenwerking leren we elkaar steeds beter kennen en daardoor zien we ook weer meer mogelijkheden. Zo zie je dat het heel mooi samengaat: wij ondersteunen Rijnstate bij hun ambities als inclusief werkgever. En dat biedt vervolgens prachtige kansen voor onze mensen, die een waardevolle bijdrage leveren."

Groepsfoto ondertekening Rijnstate en Scalabor Op de foto van links naar rechts: Bert Krus (medewerker Endoscopie), Linda Hesseling (medewerker Facilitair Bedrijf), Hans Schoo (lid Raad van Bestuur Rijnstate), Leyla Ayan (medewerker Facilitair Bedrijf), Marcel Hielkema (directeur Scalabor), Gerry van Leeuwen-Vonk (medewerker Facilitair Bedrijf), Darko Mrkic (medewerker Projectbureau Bouw) en Marijn Gieles (coördinator Participatie Rijnstate).

Kijk voor meer informatie over Scalabor op de website www.scalabor.nl.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: