Tekening moeder met kind

Rijnstate opent nieuw Centrum voor Vrouw en KindDeze week nemen we het eerste deel van het prachtige nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind in gebruik. Rijnstate brengt in dit centrum een groot deel van de zorg aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeboren en te vroeggeboren baby’s, kinderen en jongeren samen. In het Centrum voor Vrouw en Kind bieden wij hoogwaardige specialistische zorg voor vrouw, kind en jongeren in een prettige omgeving.

Geboortezorg

Op de afdeling Geboortezorg bieden we zorg aan (aanstaande) moeders, pasgeboren en te vroeggeboren of zieke baby’s. De nieuwe afdeling Geboortezorg heeft allemaal gezinskamers waar moeder en baby samen verzorgd worden. De partner mag blijven, ook als de bevalling nog niet heeft plaatsgevonden. Ook bijzonder is dat op de afdeling Geboortezorg de zieke baby bij de moeder kan blijven en dat een zieke moeder bij haar baby kan blijven.

In 2021 worden de nieuwe verloskamers in gebruik genomen. Alle verloskamers in het nieuwe Centrum hebben de beschikking over een bad. Een aantal verloskamers heeft een speciaal bevalbad.

Poli Gynaecologie

Sinds maandag 15 juni is de nieuwe poli Gynaecologie in bedrijf. Op deze poli kunnen vrouwen terecht voor aandoeningen aan de geslachtsorganen en bekkenbodem.

Het Centrum voor Vrouw en Kind heeft ook een heel nieuw kenniscentrum voor medewerkers. In 2021 volgen nog de nieuwe polikliniek Kindergeneeskunde. Ook verplaatsen de afdeling Kinderen/Jongeren en afdeling Dagbehandeling Kinderen/Jongeren dan naar hun definitieve plek.

Kindergeneeskunde

Vandaag, woensdag 17 juni, verhuist de afdeling Kinderen/Jongeren naar de tijdelijke nieuwe plek in het Centrum voor Vrouw en Kind. Ook de nieuwe Dagbehandeling Kinderen/Jongeren wordt vandaag in gebruik genomen. In 2021 opent de nieuwe polikliniek Kindergeneeskunde. Ook verplaatsen de afdeling Kinderen/Jongeren en Dagbehandeling Kinderen/Jongeren medio 2021 naar hun definitieve plek.

Op de afdeling Kinderen/Jongeren verblijven kinderen en jongeren die één of meer nachten in het ziekenhuis moeten blijven. De afdeling heeft voornamelijk eenpersoons kamers en daarnaast 2 drie-persoonskamers. Voor ouders/verzorgers is het mogelijk om te blijven slapen. Elke kamer heeft een eigen badkamer met toilet. Centraal op de afdeling is een speelgebied ingericht met verschillende speel- en relaxzones. Op de Dagbehandeling Kinderen/Jongeren zijn eenpersoons en tweepersoons kamers voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar die een dag in het ziekenhuis moeten blijven.

Rijnstate bouwt voor de beste zorg!

Rijnstate werkt er hard aan om ook in de toekomst de beste zorg te kunnen blijven bieden. Er vinden verschillende verbouwingen en nieuwbouwactiviteiten plaats op onze locaties. Naast het nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind is de Intensive care volledig vernieuwd en wordt gewerkt aan een nieuw OperatieKamerComplex. Ook zijn er plannen voor een nieuwe locatie in de gemeente Overbetuwe.

Tekening moeder met kind Lijntekening met dank aan: beMark, Nijmegen

Intensieve zorg voor pasgeborenen

Rijnstate is sinds 2002 erkend als enige neonataal post IC-HC centrum van het Radboudumc. Hiermee hebben wij een regionale functie voor kwetsbare pasgeborenen met ernstige enkel- of meervoudige problematiek, al dan niet na een verblijf op een neonatale intensive care in het Radboudumc.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: