Berichten in de media over het bevolkingsonderzoek borstkankerDe afgelopen drie maanden heeft het bevolkingsonderzoek borstkanker stilgelegen door de coronacrisis. Begin deze week verschenen er in de media berichten dat dit mogelijk tot 500 extra borstkankerdoden zal leiden. Deze cijfers zorgen voor onnodige paniek. Veel borstkankertumoren groeien zo langzaam dat het voor die patiënten uiteindelijk geen gevolgen heeft om langer te wachten. Patiënten met borstklachten of een knobbeltje in de borst konden tijdens de coronacrisis ook gewoon terecht bij Rijnstate. De borstkankerzorg is al die tijd doorgegaan.

Zo snel mogelijk duidelijkheid

Wij raden u aan om bij klachten rondom de borst niet te wachten tot het bevolkingsonderzoek, maar een bezoek te brengen aan uw huisarts. Met hem of haar kunt u uw zorgvraag bespreken. Uw huisarts kan u verwijzen naar de mammapoli binnen het Rijnstate Oncologisch Centrum. Als u door wordt verwezen voor onderzoek, is er een aparte radiologie afdeling voor patiënten met verdenking op borstkanker. Omdat we voldoende onderzoekscapaciteit hebben kunt u meestal de volgende werkdag bij ons terecht voor borstonderzoek. Op de dag van de onderzoeken krijgt u dezelfde dag de uitslag.

A.R.T.Z. Oncologisch centrum

Rijnstate werkt in het A.R.T.Z. Oncologisch centrum nauw samen met Ziekenhuis Gelderse Vallei, het Slingeland Ziekenhuis en de Radiotherapiegroep. Mochten wachttijden onverhoopt oplopen dan zoeken wij altijd met u naar het ziekenhuis met de kortste wachttijd. Rijnstate is blij dat de bevolkingsonderzoeken weer opstarten en we doen er alles aan om de patiënten die worden doorverwezen zo snel mogelijk te helpen.

Lees meer over borstkanker

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: