Laatste informatie over het coronavirus

Rijnstate start gewone zorg stap voor stap op

Het aantal coronapatiënten dat bij ons is opgenomen daalt. Daarom breiden we de gewone zorg weer stap voor stap uit. We gaan meer patiënten uitnodigen voor afspraken of operaties in ons ziekenhuis. Om dit veilig te kunnen doen hebben we de zorg zo ingericht dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Ook controleren we bij de ingangen op klachten die te maken kunnen hebben met het coronavirus.

Heeft u een afspraak op de polikliniek? Dan wordt u een dag voor uw afspraak gebeld door de polikliniek. Als u een afspraak heeft voor een operatie, dan wordt u 48 uur van tevoren gebeld. De medewerker vraagt of u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus. U krijgt een bevestiging van dit telefoongesprek per e-mail. Neem deze mail mee naar het ziekenhuis (geprint of via uw mobiele telefoon). Deze laat u zien bij het Controlepunt. Heeft u geen bevestigingsmail bij u, dan vragen wij u bij het Controlepunt nogmaals naar mogelijke klachten.

Op basis van urgentie bepalen we voor welke patiënten we als eerste een afspraak inplannen. Uw arts beoordeelt of dit voor u geldt. We willen u dringend verzoeken om hier niet zelf over te bellen. Als uw afspraak wordt ingepland bellen wij u hierover.

Nog steeds afspraken op afstand

Houd er rekening mee dat veel afspraken nog steeds telefonisch of via videobellen gaan. Zo proberen we het aantal mensen in de wachtkamers en de rest van het ziekenhuis zo klein mogelijk te houden. Op die manier kan iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Het kan ook zijn dat u de ene keer een telefonische afspraak krijgt en dat afgewisseld wordt met een afspraak in het ziekenhuis.

Kom alleen naar het ziekenhuis

U kunt helaas geen begeleider meenemen naar de polikliniek. Niet naar de wachtkamer en ook niet in de spreek-/behandelkamer. De reden hiervoor is de 1,5 meter afstand maatregel die we overal toepassen. Zeker nu we weer meer poliklinische afspraken in Rijnstate plannen is de ruimte in de wachtkamers niet meer voldoende.

Uw begeleider mag alleen mee naar de afspraak als u schriftelijk toestemming heeft van de polikliniek of als u minderjarig bent. Een begeleider moet wel altijd eerst langs het Controlepunt om de vragen over eventuele klachten te beantwoorden. Daarna kunt u samen het ziekenhuis ingaan. Vanwege de beperkte ruimte in de wachtkamer vragen we u om maximaal 5 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn.

Als u het fijn vindt dat er toch iemand kan deelnemen aan het gesprek zonder bij de afspraak aanwezig te zijn, kunt u diegene bellen tijdens het gesprek. Door uw telefoon op luidspreker te zetten, kan hij of zij meeluisteren en eventueel ook iets zeggen. Ook kunt u het gesprek opnemen met uw mobiele telefoon, zodat u dit later met iemand terug kunt luisteren.

Mondneusmasker dragen

Als u klachten heeft die te maken hebben met het coronavirus, krijgt u bij de ingang van het ziekenhuis een mondneusmasker. De arts of verpleegkundige draagt alleen een mondneusmasker bij de handelingen en ingrepen waarbij dat nodig is. Dat betekent dat niet alle artsen en verpleegkundigen een mondneusmasker dragen. Rijnstate volgt hierin de richtlijn van het RIVM.

Meer informatie

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: