1. Plastische chirurgie
Specialismen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Plastische chirurgie

Het specialisme plastische chirurgie is een veelzijdig vakgebied dat bestaat uit de algemene plastische chirurgie, de reconstructieve chirurgie, de handchirurgie en de cosmetische chirurgie. U kunt bij ons terecht voor vrijwel alle ingrepen.

Algemene plastische chirurgie

Algemene plastische chirurgie houdt zich bezig met o.a. borstverkleiningen, buikwandcorrecties, littekencorrecties of verwijdering van huidtumoren in het gelaat.

Reconstructieve chirurgie

Reconstructieve chirurgie houdt zich bezig met het herstellen van defecten of verminkingen die zijn ontstaan door een ongeluk of het wegnemen van gezwellen (bijvoorbeeld borstreconstructie na een borstamputatie). Zie ook de informatie over het mammacarespreekuur.

Handchirurgie

Handchirurgie houdt zich bezig met de behandeling van handletsels en aandoeningen als de ziekte van Dupuytren, reuma, het carpale tunnel syndroom of triggervingers. U kunt hiervoor in het Hand- en Polscentrum van Rijnstate terecht.

Cosmetische chirurgie

Cosmetische chirurgie houdt zich bezig met correctie van bepaalde uiterlijke kenmerken zoals ooglidcorrecties, flaporen, borstvergroting, wenkbrauwlift, neuscorrecties, facelift en rimpelbehandeling.

Wordt uw behandeling vergoed?

Niet alle plastisch chirurgische ingrepen komen voor vergoeding in aanmerking, zelfs niet als er een medische indicatie voor bestaat. Esthetische ingrepen worden in het geheel niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Rijnstate biedt ook behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen. 

Lees meer over verzekerde en onverzekerde plastische chirurgie 

Samenwerking met andere specialismen

Er is een aantal gemeenschappelijke spreekuren met andere specialismen:

  • Met de revalidatiearts: voor complexe handproblemen (handenspreekuur)
  • Met de dermatoloog: voor huidtumoren
  • Met de algemeen chirurgen, bijvoorbeeld bij een directe of primaire borstreconstructie bij borstkanker (mammacarespreekuur).

Meer weten?

Kijk dan op de pagina van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

Nieuws

Balie Oncologisch Centrum
Patiënt op gezamenlijk spreekuur bij oncologisch en plastisch chirurg

De Mammapoli van Rijnstate is in 2017 gestart met een multidisciplinair spreekuur bij borstkanker waarbij de patiënt gezamenlijk aan tafel zit met de oncologisch chirurg, de plastisch chirurg en de gespecialiseerd mammacareverpleegkundige.

Lees meer