Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Liposuctie

U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u binnenkort een liposuctie krijgt. Meestal is voor deze operatie een opname van een dag nodig. 

Wat is liposuctie?

Liposuctie is het onderhuids wegzuigen (suctie) van abnormale vetophoping (lipo). Abnormale vetophopingen kunnen ontstaan op plaatsen als de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën en onderbenen. Ze worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen. Op de rest van het lichaam is de vetlaag normaal. Deze abnormale vetstapeling komt alleen voor bij mensen die er aanleg voor hebben.

Voor wie is liposuctie geschikt?

Liposuctie is vooral geschikt voor mensen jonger dan 45 jaar met plaatselijke vetophoping. Bijvoorbeeld op de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën of onderbenen. Een belangrijke voorwaarde voor liposuctie is dat de huid voldoende elastisch is.

Liposuctie is geen middel om dunner te worden. Heeft u in het algemeen overgewicht, dan kunt u niet gebruikmaken van deze methode. U bent dan meestal aangewezen op een dieet.

Krijgt u de behandeling vergoed? 

Een liposuctie moet u meestal zelf betalen. De drukkleding die u na de operatie moet dragen, is ook voor eigen rekening. De plastisch chirurg kan u hierover meer informatie geven. Voordat u besluit tot een operatie, ontvang u een overzicht van de totale kosten.

Meer weten?

Kijk dan eens op de website van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: