Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Beknelde zenuw in de elleboog

Klachten door een beknelde zenuw

In de arm lopen drie grote zenuwen. Een daarvan heet de nervus ulnaris. Deze zenuw loopt via het ‘telefoonbotje’ door een botrichel aan de binnenkant van de elleboog naar uw hand toe. Door veel uw elleboog te bewegen of door uw ‘telefoonbotje’ vaak te stoten, kan de zenuw geïrriteerd raken. Dit geeft de volgende klachten:

  • een uitstralend gevoel in de pink en/of hand;
  • soms pijn en/of prikkelingen in de pink en/of hand;
  • een doof gevoel in de vingers;
  • krachtverlies in uw hand.

Welke onderzoeken zijn nodig?

Om zeker te weten of u inderdaad een beknelde zenuw heeft, krijgt u een lichamelijk neurologisch onderzoek en een spieronderzoek. Dit spieronderzoek heet een Electromyografie (EMG). Als het nodig is maken we ook een röntgenfoto van uw elleboog.

Welke behandeling is er mogelijk?

Als uw klachten niet verdwijnen door rust, houdingsadvies en/of medicijnen, kan een operatie nodig zijn. Hiervoor kunt u terecht bij Rijnstate Clinics. Wilt u meer weten over een operatie bij een beknelde zenuw in de elleboog? Kijk dan op de website van Rijnstate Clinics.

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: