Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Correctie van de bovenarmen

Samen met uw plastisch chirurg heeft u besloten dat u zich aan uw bovenarmen laat opereren. Deze operatie heet een correctie van de bovenarmen. Hier leest u wat deze operatie inhoudt en wat u kunt verwachten.

Waarom een correctie van de bovenarmen?

Door flink afvallen of veroudering, kan de huid van uw bovenarmen slapper worden. Soms zo slap dat zich plooien vormen in de huid. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan van smetten in de oksel. Ook kan de huid gaan schuren tegen uw lichaam. Tevens kunnen er pijnklachten ontstaan. Sommige patiënten krijgen schaamtegevoelens door het uiterlijk van hun bovenarmen.

Gesprek met de plastisch chirurg

Als u nadenkt over een correctie van uw bovenarmen, komt u op de polikliniek Plastische chirurgie in Rijnstate voor een afspraak met de plastisch chirurg. Tijdens deze afspraak bespreekt u met de plastisch chirurg uw klachten en wensen. Ook krijgt u een lichamelijk onderzoek. Als er een aanleiding is om te opereren dan bespreekt de plastisch chirurg dit met u. Hierna dient de plastisch chirurg een aanvraag voor vergoeding in bij uw zorgverzekeraar. U wordt via de zorgverzekeraar geïnformeerd. Rijnstate krijgt hier ook een bericht van. Het kan zijn dat de zorgverzekeraar de aanvraag afwijst. In dat geval is het mogelijk om bij de polikliniek Plastische chirurgie een vrijblijvende offerte aan te vragen. In veel gevallen is het nodig om medische foto’s als aanvullende informatie mee te zenden bij de aanvraag bij uw zorgverzekering. Deze foto’s komen ook in uw medisch dossier en zijn alleen voor uw behandelaar zichtbaar.

Als we een akkoord hebben van uw zorgverzekeraar, krijgt u van de verpleegkundig consulent van de polikliniek meer informatie over de operatie. Als u nog verder wilt afvallen dan adviseren we u om de operatie uit te stellen tot uw gewicht minimaal twaalf maanden gelijk blijft. Het resultaat van de operatie is dan beter en de kans op complicaties is dan minder groot.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: