Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Directe wenkbrauwlift

Wanneer u ouder wordt, verandert de stand van uw wenkbrauwen soms. Ze kunnen dan lager komen te staan. Dit geeft mogelijk klachten zoals beperkt zicht, hoofdpijn en een drukkend en zwaar gevoel op de ogen. Ook kunt u er vermoeid uit zien. In sommige gevallen gaat dit gepaard met een teveel aan huid van uw bovenoogleden. Dan is er soms ook een bovenooglidcorrectie nodig. U kunt meer informatie omtrent deze operatieve ingreep vinden in de folder ooglidcorrectie. Met de plastisch chirurg heeft u besloten om zich te laten opereren aan de laagstand van uw wenkbrauwen. Hiervoor zijn er verschillende operatietechnieken, samen met uw arts kiest u voor de techniek die het beste bij u past.

Gesprek met plastisch chirurg

Als u klachten heeft door de laagstand van de wenkbrauwen, komt u op de polikliniek in het ziekenhuis voor een afspraak met de plastisch chirurg. Hiervoor heeft u eerst een verwijzing nodig van uw huisarts. Mocht u om cosmetische reden een operatie overwegen en geen beroep doen op vergoeding van uw verzekeraar, dan is er geen verwijzing noodzakelijk. U bespreekt dit met de doktersassistente.

Tijdens uw afspraak op de polikliniek bespreekt u met de plastisch chirurg uw klachten en wensen. Ook krijgt u een lichamelijk onderzoek en worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. Als er een aanleiding is om te opereren dan bespreekt de plastisch chirurg dit met u. Soms komt u in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. In dat geval dient de plastisch chirurg een aanvraag voor vergoeding in. De zorgverzekeraar informeert u en het ziekenhuis hierover. Het kan zijn dat de zorgverzekeraar de aanvraag afwijst. In dat geval is het mogelijk om bij de polikliniek Plastische Chirurgie een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Als er een akkoord komt vanuit uw zorgverzekering of u heeft uw offerte betaald, plaatsen wij u op wachtlijst voor het plannen van de ingreep.

De ingreep vindt poliklinisch plaats. Dit houdt in dat u een aantal prikjes krijgt om het te opereren gebied te verdoven en dat u korte tijd na de ingreep weer naar huis kunt. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten..

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u binnenkort naar Rijnstate?

Bekijk alle belangrijke informatie