Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Capsulectomie

Samen met uw arts heeft u besloten dat u wordt geopereerd aan het kapsel van de borst. Zo’n operatie heet een capsulectomie. Tijdens een capsulectomie haalt de plastisch chirurg het harde bindweefsel rondom de prothese weg. Als het nodig is, worden nieuwe borstprotheses geplaatst. 

Gesprek met plastisch chirurg

Als u klachten ervaart en/of controle wilt van uw borstprotheses, gaat u eerst naar de polikliniek in het ziekenhuis voor een afspraak met uw plastisch chirurg. Tijdens deze afspraak bespreekt u met uw plastisch chirurg uw klachten en wensen. Ook doet de plastisch chirurg lichamelijk onderzoek.

Als er een indicatie is om te opereren, bespreekt uw plastisch chirurg dit met u en dient een aanvraag voor vergoeding in bij uw zorgverzekeraar. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar de aanvraag afwijst. In dat geval kunt u bij de polikliniek Plastische Chirurgie een offerte voor onverzekerde zorg aanvragen.

Als we akkoord hebben van uw zorgverzekeraar, krijgt u een afspraak met de verpleegkundig consulent. U ontvangt dan meer informatie over de operatie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: