Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Botox en fillers

Binnenkort krijgt u een behandeling tegen huidveroudering met injecteerbare middelen. Hier kunt u de informatie van uw plastisch chirurg nog eens nalezen. Besef wel dat de situatie voor u persoonlijk anders kan zijn dan hier staat.

Hoe ontstaat huidveroudering?

De huid van het gezicht wordt met de jaren steeds dunner en losser. Dit gaat heel langzaam en verschilt sterk per persoon. Er zijn meerdere oorzaken voor dit ‘verval’ van de huid:

  1. De veroudering van de huid is een proces van binnenuit, waarbij de hoeveelheid collageen en vet in de bovenste laag van de huid vermindert. Collageen is het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de huid en zorgt voor stevigheid en elasticiteit.
  2. De hoeveelheid hyaluronzuur in de bindweefsels en in het epitheelweefsel neemt af. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid vocht heeft en stevig blijft.
  3. Lachen, fronsen en andere vormen van mimiek geven uiteindelijk steeds dieper wordende rimpels, door de huid steeds op dezelfde plaats te vouwen. Dit geeft iemand een herkenbare gelaatsuitdrukking.
  4. De manier van leven heeft invloed op de staat van de huid. Mensen die veel in de zon zitten en rokers hebben op redelijk jonge leeftijd een slappe, meer geplooide huid.
  5. Onderhuids weefsel wordt dunner en de zwaartekracht werkt op alle verslapte weefsels in. Er is dus volumeverlies.

Hoe kan injectietherapie helpen tegen huidveroudering?

Er zijn meerdere technieken om rimpels in het gezicht te behandelen. Om samen met uw plastisch chirurg een juiste keuze te maken, willen wij u graag meer vertellen over de verschillende behandelingen. Wij bespreken twee mogelijke behandelingen:

Botox, ofwel Botuline Toxine A (Vistabel®)
Fillers, ofwel hyaluronzuur (Juvederm®)

Wat zijn de kosten?

De kosten van een rimpelbehandeling hangen af van het gekozen product, het aantal behandelingen en de hoeveelheid gebruikt materiaal. Uw plastisch chirurg kan u hier meer over vertellen . Ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten nooit.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: