Botox en fillers
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Behandeling met botox

De onderliggende spieren van de huid trekken samen. Dit proces kan voor een deel 'uitgeschakeld' worden door een injectie met Botuline Toxine A. Het is is een goede manier om het verouderen van de huid af te remmen.

Hoe werkt het?

Als spiertjes in de huid samentrekken, veroorzaken zij een rimpeltje. Veel mensen fronsen zonder erbij na te denken. Bijvoorbeeld als ze tegen de zon in kijken of omdat ze bezorgd zijn. Bij veel lachen vormen zich kraaienpootjes naast de ogen. De rimpels die zo ontstaan, noemen we mimiekrimpels.

Botox (Botuline Toxine A) vermindert mimiekrimpels op het voorhoofd, boven de neus en rond de ogen. Soms verdwijnen ze zelfs helemaal. Dat geeft een glad resultaat en een ontspannen open uitdrukking van het gezicht. Doordat de positie van de wenkbrauwen verhoogd wordt, krijgt u een minder vermoeide en sombere blik. Botuline Toxine A is een stof die de mimische spieren verslapt en is dus geen filler. Uiteindelijk verdwijnt deze stof helemaal uit het lichaam.

Hoe verloopt de behandeling?

De plastisch chirurg spuit het middel rechtstreeks in met een flinterdun naaldje. Dit voelt aan als een speldenprikje. Meestal worden er in totaal vijf prikjes geplaatst, dit wordt beoordeeld door de specialist.

Wat is het resultaat van de behandeling? 

Het effect is na enkele dagen te merken, na een week goed te zien en na drie tot zes maanden uitgewerkt. Bij herhaling van een behandeling houdt het effect van Botox meestal langer aan. Hierdoor wordt de periode tussen de injecties vaak groter.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: