Botox en fillers
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Behandeling met fillers

De plastisch chirurgen van Rijnstate vinden uw veiligheid belangrijk. Daarom gebruiken zij geen blijvende fillers. Hiermee volgen zij het advies van de Nederlandse Vereniging voor Plastisch Chirurgen (NVPC).

Niet-blijvende fillers breekt het lichaam na verloop van tijd zelf af. Het effect van de behandeling neemt hierdoor langzaam af en verdwijnt uiteindelijk. Het effect van de niet-blijvende fillers is twaalf tot achttien maanden te zien. Onze plastisch chirurgen hebben gekozen voor de behandeling met hyaluronzuur (Juvederm) van de firma Allergan. Er zijn drie soorten die verschillen in dikte. Hierdoor kunnen ze nauwkeurig op verschillende plaatsen in het gezicht gebruikt worden. Dit zijn Voluma, Volift en Vobella.

Op de polikliniek Plastische Chirurgie kunt u hierover extra informatie krijgen.

Hoe werkt het?

Juvederm is een zachte gel die de plastisch chirurg met een heel fijn naaldje onder de huid injecteert. De gel vult de lijntjes en rimpels op en bestaat uit het afbreekbare hyaluronzuur. Dit is een stof die in ons eigen lichaam voorkomt en die afneemt als je ouder wordt. Juvederm vult het hyaluronzuur in uw huid dus weer aan. Het hyaluronzuur trekt vocht aan en houdt dit vast. Hierdoor blijft het resultaat langer dan een jaar zichtbaar.

Hoe verloopt de behandeling?

Voor de behandeling bespreekt de plastisch chirurg uitgebreid uw wensen en behoeften met u. Hierna wordt het gekozen vulmiddel in de diepere lagen of vlak onder de huid ingespoten. Dit gebeurt via meerdere prikjes met een fijn naaldje. Er zit een verdovingsvloeistof bij de filler, waardoor de behandeling veel prettiger wordt. Sommige delen van het gezicht zijn gevoeliger dan andere. De prikgaatjes kunnen zichtbaar zijn. Dit duurt meestal maar een paar uur . Hierna koelen wij de behandelde plek. Hierdoor verdwijnt de roodheid en gevoeligheid het snelst. Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat. Dit hangt af van de diepte en de grootte van de rimpels en het gekozen product.

Wat is het resultaat van de behandeling?

De resultaten van injectietherapie hangen af van een aantal zaken, zoals:

  • de hoeveelheid gebruikt materiaal;
  • opname van het materiaal door het lichaam.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: