Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Huidafwijkingen

Klachten door huidafwijkingen

Soms verandert er iets aan uw huid. Zo’n verandering kan zowel goed- als kwaadaardig zijn. Bij goedaardige afwijkingen kunt u bijvoorbeeld denken aan vetbulten, talgkliercysten en moedervlekken. Bij kwaadaardige afwijkingen gaat het vaak over onrustige moedervlekken, verkleuringen in de huid of huidkanker. Soms gaat een huidafwijking gepaard met jeuk. Ook kan een afwijking gaan bloeden, pijn doen of ontsteken.

Goedaardige huidafwijkingen hebben verschillende oorzaken. Soms zijn ze aangeboren, maar ze ontstaan ook door ontstekingen of ziekteprocessen. Kwaadaardige huidafwijkingen zijn vaak het gevolg van zonneschade, soms in combinatie met erfelijke factoren.

Welke behandeling is er nodig?

De behandeling van huidafwijkingen bestaat uit het wegsnijden van de afwijking. Hiervoor kunt u terecht bij Rijnstate Clinics. Wilt u meer weten over de behandeling van huidafwijkingen? Kijk dan op de website van Rijnstate Clinics.

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: