Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Huidafwijkingen

Wat verstaan we onder huidafwijkingen?

Onder huidafwijkingen rekenen we zowel goedaardige als kwaadaardige afwijkingen aan de huid. Bij goedaardige afwijkingen denkt u bijvoorbeeld aan vetbulten, talgkliercysten en moedervlekken. Bij kwaadaardige afwijkingen gaat het vaak over onrustige moedervlekken, verkleuringen in de huid of huidkanker.

Hoe ontstaat het?

Goedaardige huidafwijkingen hebben verschillende oorzaken. Ze kunnen aangeboren zijn, maar ook ontstaan als gevolg van ontstekingen of ziekteprocessen. Kwaadaardige huidafwijkingen zijn vaak het gevolg van zonneschade, soms in combinatie met erfelijke factoren. 

Hoe wordt de diagnose gesteld?

Nadat een huidafwijking is vastgesteld, doet de specialist vrijwel altijd eerst een lichamelijk onderzoek. De arts bekijkt en voelt aan de huidafwijking en beoordeelt daarna welke behandeling nodig is. Als er twijfel is over de aard van de huidafwijking, kiezen we er soms voor om een biopt te nemen. Dan neemt de arts een stukje weefsel weg voor verder onderzoek. Als de uitslag van de biopt bekend is, stelt de arts een behandelplan op.

Welke behandelingen zijn er nodig?

De behandeling bestaat eigenlijk altijd uit het wegsnijden van de afwijking. Bij kwaadaardige huidafwijkingen houden we een ruime marge aan en sturen we het weggenomen weefsel altijd op voor pathologisch onderzoek. Ook als er twijfel bestaat over de aard van de afwijking, wordt weefsel opgestuurd voor verder onderzoek. 

Contact

Voor deze behandeling ontvangen wij u graag bij Rijnstate Clinics. Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medische specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen. 

Wil je meer weten over deze behandeling neem dan contact op met de polikliniek Plastische chirurgie via 06 - 15111192 of plchirurgie@rijnstate.nl.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u binnenkort naar Rijnstate?

Bekijk alle belangrijke informatie