Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Schaamlipverkleining

U krijgt binnenkort een schaamlipverkleining (labia reductie). Hier vindt u meer informatie over deze operatie. Besef wel dat voor u de situatie anders kan zijn dan hier staat.

Wat is een schaamlipverkleining?

Bij een schaamlipverkleining verwijdert de plastisch chirurg een gedeelte van de kleine schaamlip(pen).

Waarom een schaamlipverkleining?

Vrouwen kunnen ontevreden zijn over de grootte van de kleine, binnenste schaamlippen (labia minora). Als deze ver buiten de grote schaamlippen uitsteken, kan dat leiden tot schaamte en soms een pijnlijk of ongemakkelijk gevoel.

Wat bespreekt de plastisch chirurg met u tijdens een eerste afspraak?

Tijdens een eerste afspraak wordt bepaald welke behandeling u krijgt. De plastisch chirurg vraagt naar uw gezondheid en medische achtergrond. Ook de behandelmethode, het te verwachten resultaat, de mogelijke risico’s en de nazorg komen tijdens dit gesprek aan bod. 

Krijgt u de behandeling vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten van deze behandeling in de meeste gevallen niet. Tijdens de afspraak met de plastisch chirurg wordt de operatie wel aangevraagd bij uw zorgverzekering. Controleer vooraf goed uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: