Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Borstverkleining

In overleg met uw plastisch chirurg heeft u gekozen voor een borstverkleining. Hier leest u wat een borstverkleining inhoudt en wat u na de operatie kunt verwachten.

Waarom een borstverkleining?

Vrouwen die een borstverkleinende operatie laten uitvoeren, doen dit meestal niet om mooie borsten te krijgen. Zware of slappe borsten kunnen psychisch en lichamelijk een zware last zijn. Door het gewicht van uw borsten kan pijn in uw schouders, rug en hals ontstaan en snijden bh-bandjes in de huid van uw schouder. Uw borsten kunnen gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. Zware borsten zitten bovendien in de weg bij een groot aantal sporten. Ook hebben veel vrouwen problemen bij het vinden van passende kleding. Bij smetten van de huid onder de borsten kan een borstverkleining ook een oplossing bieden.

Wat als u een borstverkleining overweegt?

Gesprek met plastisch chirurg

Als u nadenkt over een borstverkleining, komt u eerst naar de polikliniek in het ziekenhuis voor een afspraak met uw plastisch chirurg. Tijdens deze afspraak bespreekt u met uw plastisch chirurg uw klachten en wensen. Ook voert de plastisch chirurg lichamelijk onderzoek uit.

Als er een indicatie is om te opereren, bespreekt uw plastisch chirurg dit met u en dient een aanvraag voor vergoeding in bij uw zorgverzekeraar. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar de aanvraag afwijst. In dat geval is het mogelijk bij de polikliniek Plastische Chirurgie een offerte voor onverzekerde zorg aan te vragen.

Als we akkoord hebben van uw zorgverzekeraar, krijgt u een afspraak met de verpleegkundig consulent. Zij vertelt u meer over de operatie.

Meer weten?

Neem dan eens een kijkje op de website van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: