Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Endoscopische voorhoofdslift

Wanneer u ouder wordt, verandert de stand van uw wenkbrauwen soms. Ze kunnen dan lager komen te staan. Dit geeft mogelijk klachten zoals beperkt zicht, hoofdpijn en een drukkend en zwaar gevoel op de ogen. Ook kunt u er vermoeid uit zien. In sommige gevallen gaat dit gepaard met een teveel aan huid van uw bovenoogleden. Dan is er soms ook een bovenooglidcorrectie nodig. U kunt meer informatie omtrent deze operatieve ingreep vinden in de folder ooglidcorrectie.

Met de plastisch chirurg heeft u besloten om zich te laten opereren aan de laagstand van uw wenkbrauwen. Hiervoor zijn verschillende operatietechnieken, samen met uw arts kiest u voor de techniek die het beste bij u past.

Gesprek met plastisch chirurg

Als u klachten heeft door laagstand van de wenkbrauwen, komt u op de polikliniek in het ziekenhuis voor een afspraak met de plastisch chirurg. Hiervoor heeft u eerst een verwijzing nodig van uw huisarts. Mocht u om cosmetische reden een operatie overwegen en daarom geen vergoeding van uw verzekeraar ontvangen, dan is er geen verwijzing noodzakelijk. U bespreekt dit met de doktersassistente.

Tijdens uw afspraak op de polikliniek bespreekt u met de plastisch chirurg uw klachten en wensen. Ook krijgt u een lichamelijk onderzoek en worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. Als er een aanleiding is om te opereren dan bespreekt de plastisch chirurg dit met u. Soms komt u in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. In dat geval dient de plastisch chirurg een aanvraag voor vergoeding in. De zorgverzekeraar informeert u en en het ziekenhuis hierover. Het kan zijn dat de zorgverzekeraar de aanvraag afwijst. In dat geval is het mogelijk om bij de polikliniek Plastische Chirurgie een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Narcose

Als er een akkoord komt vanuit uw zorgverzekering of u heeft uw offerte betaald, krijgt u een oproep voor de preoperatieve screening. Dit omdat een endoscopische voorhoofdslift altijd onder narcose plaatsvindt in de dagbehandeling.

Een directe wenkbrauwlift daarentegen vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving op onze poliklinische behandelkamer.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u binnenkort naar Rijnstate?

Bekijk alle belangrijke informatie