Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Buikwandcorrectie

In overleg met de plastisch chirurg heeft u besloten dat u zich laat opereren aan uw buikwand. Zo’n operatie heet een buikwandcorrectie. Hier leest u wat een buikwandcorrectie inhoudt en wat u na de operatie kunt verwachten.

Waarom een buikwandcorrectie?

Door afvallen, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand verslappen. Zelf zo erg dat er een teveel aan huid of vetschort ontstaat. Hierdoor kunnen rugklachten ontstaan, maar ook smetplekken in de huidplooien en problemen met kleding. Veel patiënten vinden het lelijk en schamen zich. Dit speelt mee bij de keuze voor een buikwandcorrectie.

Wat als u een buikwandcorrectie overweegt?

Gesprek met plastisch chirurg

Als u nadenkt over een buikwandcorrectie, komt u op de polikliniek in het ziekenhuis voor een afspraak met de plastisch chirurg. Tijdens deze afspraak bespreekt u met de plastisch chirurg uw klachten en wensen. Ook krijgt u een lichamelijk onderzoek. Als er een aanleiding is om te opereren dan bespreekt de plastisch chirurg dit met u. Hierna dient de plastisch chirurg een aanvraag voor vergoeding in bij uw zorgverzekeraar. U en wij worden via de zorgverzekeraar geïnformeerd. Het kan zijn dat de zorgverzekeraar de aanvraag afwijst. In dat geval is het mogelijk om bij de polikliniek Plastische Chirurgie een offerte aan te vragen.

Als we akkoord hebben van uw zorgverzekeraar, krijgt u van de verpleegkundig consulent van de polikliniek meer informatie over de operatie. Ook ontvangt u een vragenlijst om in te vullen. U bespreekt de antwoorden op de vragen tijdens het verpleegkundig spreekuur.

Welk resultaat kunt u verwachten?

Als u nadenkt over een buikwandcorrectie, is het belangrijk te weten wat u kunt verwachten. Uw buik wordt platter, maar het wordt nooit helemaal perfect.

Meer weten?

Neem dan eens een kijkje op de website van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: