1. Buikwandcorrectie
Aandoening en behandeling
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Buikwandcorrectie

Wat is een buikwandcorrectie?

Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand ernstig verslappen en een hangbuik of vetschort ontstaan. Ook kunnen bijkomende klachten optreden zoals rugklachten, smetplekken in de huidplooien of problemen met kleding. Veel mensen vinden een hangbuik lelijk en kunnen schaamtegevoelens krijgen die een rol spelen in de keuze voor de operatie. Een hangbuik kan met behulp van plastische chirurgie worden gecorrigeerd. De medische term is abdomino- of buikwandplastiek.

Behandeling

Een buikwandcorrectie wordt onder algehele verdoving uitgevoerd of met behulp van een ruggenprik. De operatie duurt anderhalf tot twee uur. Bij de operatie maakt de arts een snede van heup tot heup, vlak boven de schaamstreek. Vervolgens wordt de buikwand tot aan de ribben losgemaakt en worden de onderliggende spieren strak getrokken. Het teveel aan huid en vet wordt verwijderd.

Meer weten?

Neem dan eens een kijkje op de website van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie 
 

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: