Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Rijnstate schrijft over 2020 zwarte cijfers in een uitdagend jaarRijnstate kijkt terug op een bijzonder jaar. Ondanks de enorme druk die de coronapandemie op het ziekenhuis heeft gelegd en nog legt, is het ziekenhuis erin geslaagd om bijna evenveel patiënten als andere jaren te behandelen en zwarte cijfers te schrijven. In 2020 werd een positief resultaat bereikt van ruim 5 miljoen euro, op een totale omzet van 522 miljoen euro.

Vorig jaar werd circa 94 procent van de reguliere zorg, en daarnaast alle benodigde coronazorg uitgevoerd. De totale vergoeding voor deze zorg plus de financiële compensatie voor de omzetderving en de meerkosten voor COVID-19-zorg  droegen bij aan dit resultaat.

”Het zijn mooie cijfers over een bewogen jaar”, vindt raad van bestuur-voorzitter Wim van Harten. “Ik ben er trots op dat we deze prestatie als Rijnstate hebben geleverd en dit als organisatie hebben neergezet. Enorm goed van al onze medewerkers! En door dit positieve financiële resultaat kunnen we doorgaan met het geplande investeringsprogramma, zoals bijvoorbeeld onze digitale strategie en de nieuwbouw van de ziekenhuisvoorziening in Elst. Er is een mooi resultaat geboekt in moeilijke omstandigheden, dat biedt perspectief voor de toekomst.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: