Specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Rijnstate ondertekent Arnhems PreventieakkoordDe beste manier om gezond te blijven is om niet met ongezonde dingen te beginnen. Dat is de kern van het Arnhemse Preventieakkoord 'Een leven lang Gezond & Fit', dat deze week werd ondertekend door de gemeente Arnhem en twaalf andere Arnhemse partners, waaronder Rijnstate.

De betrokken partijen zetten zich vooral in op de thema's overgewicht, roken, alcohol, mentale en sociale gezondheid. Het doel is uitdagend: een betere fysieke en mentale gezondheid door een integrale aanpak te ontwikkelen.

Preventie en gezondheid

Rijnstate zet de komende periode ook verder in op het thema ‘preventie’. Zo zijn wij mede initiatiefnemer van ’Community of Care’. Dit is een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor zorg en welzijn in de regio. Het gaat hierbij vooral om complexere onderwerpen die om samenwerking vragen tussen het medisch en sociaal domein. De komende periode krijgt dit thema verder vorm binnen Rijnstate.

Samenwerking

Het Arnhemse Preventieakkoord is een samenwerking van de Gemeente Arnhem met VGGM, Menzis, Rijnstate, SWOA, Sportbedrijf Arnhem, Rijnstad, Iriszorg Preventie, Pro Persona Connect, Stichting Community Learning Center en de schoolbesturen Stichting CLC Arnhem PO, PO besturen Deltascholengroep en Flores Onderwijs.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: