Rijnstate gaat aantal te vroeg geboren kinderen vervroegd beschermen tegen het RS-virusRijnstate gaat een aantal te vroeg geboren kinderen vervroegd beschermen tegen het RS-virus. Normaal gesproken wordt dit pas aangeboden vanaf september. Doordat het RS-virus op dit moment voor een piek aan besmettingen zorgt in Nederland, wordt dit moment naar voren gehaald.

Het gaat om kinderen die vóór de 32e week van de zwangerschap geboren zijn en nog geen 6 maanden oud zijn. Daarnaast komen kinderen met een uitgebreide voorgeschiedenis met betrekking tot long- of hartproblemen in aanmerking voor deze bescherming. Het medicijn dat wordt gegeven bevat antistoffen tegen het virus waardoor de kans op een ernstige RS infectie kleiner wordt. De  kinderen die hiervoor in aanmerking komen zijn bij ons ziekenhuis bekend. Ouders worden vanaf maandag 26 juli door Rijnstate gebeld.

Uit voorzorg beschermen
Op dit moment zijn veel kinderen ziek vanwege het RS-virus. Het kan stevige verkoudheidsklachten veroorzaken waardoor vooral kleine kinderen benauwdheidsklachten ontwikkelen. Omdat te vroeggeboren baby’s extra kwetsbaar zijn, wordt geadviseerd hen uit voorzorg te beschermen. Rijnstate doet dit overigens niet zelf maar regelt wel de faciliteiten voor de kinderen uit deze regio.

Maakt u zich zorgen over de gezondheid van uw kindje?
Bel met vragen eerst uw huisarts tenzij uw eigen kinderarts anders met u heeft afgesproken. Komt uw te vroeg geboren kindje in aanmerking voor de bovenstaande medicatie? Dan wordt u door ons gebeld; u hoeft in dat geval geen contact met Rijnstate op te nemen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: