Zorg voor Parkinson: nieuw samenwerkingsverband in de regioSinds kort is er een nieuw samenwerkingsverband voor parkinsonzorg in de regio: Zorg voor Parkinson. Dit is een samenwerking tussen ziekenhuizen en zorgverleners in de regio Arnhem-Zevenaar, Nijmegen, Boxmeer en Oss-Uden-Meierijstad. Het doel van Zorg voor Parkinson is een bijdrage leveren aan goede zorg en begeleiding voor mensen met parkinson en hun naasten.

Wie zijn bij Zorg voor Parkinson aangesloten?
Alle ziekenhuizen in de regio zijn aangesloten: Rijnstate, Radboudumc, Maasziekenhuis Pantein, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven.

De ziekenhuizen werken binnen de regio samen met zorgverleners die zijn aangesloten bij ParkinsonNet, het netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in parkinson.

Wat doet Zorg voor Parkinson?

Voor patiënten
Zorg voor Parkinson biedt patiënten en hun naasten een betrouwbare bron van informatie en ondersteuning op het gebied van parkinson. Op de website www.zorgvoorparkinson.nl leest u meer hierover.

Zorg voor Parkinson neemt niet de behandeling over, die blijven patiënten gewoon krijgen in hun vertrouwde ziekenhuis bij hun eigen neuroloog en verpleegkundige en bij andere zorgverleners die aangesloten zijn bij ParkinsonNet.

Voor zorgverleners
Voor aangesloten zorgverleners organiseert Zorg voor Parkinson onder andere werkconferenties over ontwikkelingen en innovaties rondom parkinson. Een van de innovaties waar binnenkort een pilot voor start is het platform Mijn.ZorgvoorParkinson. In deze online omgeving kunnen mensen met Parkinson en zorgverleners beter en gemakkelijker samenwerken en overleggen. Het helpt zorgverleners om de zorg beter op elkaar af te stemmen en rekening te houden met de wensen en behoeften van mensen met parkinson.

Regionaal Servicepunt voor vragen
Onderdeel van Zorg voor Parkinson is het regionale Servicepunt. Hier kunt u vragen stellen op het gebied van zorg en welzijn rondom parkinson. Bijvoorbeeld vragen over hulpmiddelen, mantelzorg of zorgverleners in de regio. Het Servicepunt is niet bedoeld voor medische vragen over de behandeling. Die kunt u stellen aan uw eigen zorgverlener.  

Het Servicepunt is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur. Het telefoonnummer is 088 – 118 0400. Het Servicepunt is ook bereikbaar via www.zorgvoorparkinson.nl/servicepunt. Medewerkers van het Servicepunt geven direct antwoord op de vraag of verwijzen u door.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten voor mensen met parkinson in de regio? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Zorg voor Parkinson via  www.zorgvoorparkinson.nl/nieuwsbrief.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: