Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate publiceert speciaal boek met 19 indrukwekkende verhalen over corona“Als je onderdeel bent van een crisis krijg je weinig mee van wat er speelt.” Dat zei burgemeester Ahmed Marcouch dinsdagavond 6 juli bij de uitreiking van het boek "Stilstaan in beweging, 19 corona verhalen". Een boek dat speciaal gemaakt is voor en door medewerkers van Rijnstate. Hans Schoo, lid Raad van Bestuur, reikte hem het eerste exemplaar uit.

In 19 persoonlijke verhalen vertellen medewerkers, patiënten en kinderen van medewerkers van Rijnstate hoe zij terugkijken op de intensieve periode in het ziekenhuis.

Verlies van beide ouders

Zoals Sabine van der Veen-Bodd, huismeester in Rijnstate. Eerst kreeg ze zelf corona, later zat ze in Rijnstate aan het bed van haar vader en nog weer later aan dat van haar moeder. Beide ouders overleefden het virus niet. Ook in een speciale uitzending van Omroep Gelderland vertelt ze wat dat verlies met haar heeft gedaan in haar werk voor Rijnstate.

Foto’s van operatieassistent

Door het boek heen loopt een tijdlijn die alle momenten markeert die medewerkers, het ziekenhuis en ook onze samenleving even hebben stilgezet. De lockdown, de mondkapjesplicht, de overlijdens of een opnamestop. De 19 verhalen worden afgewisseld met reportagefotografie die operatieassistent Leonie Jansen maakte tijdens de tweede golf in ons ziekenhuis.

Een stap naar voren

Burgemeester Marcouch sprak zijn grote waardering uit voor de medewerkers van Rijnstate.

“Jullie deden stappen naar voren, daar waar anderen naar achteren stapten. Het is goed dat je hebt meegewerkt aan een boek dat die ervaringen vastlegt. Want als je onderdeel bent van een crisis, krijg je weinig mee van wat er speelt. Nu ben je openhartig geweest, je hebt verteld hoe je het persoonlijk hebt beleefd. Zo kun je op een rustig moment teruglezen en denken bij de verhalen van een ander: Goh, daar heb ik eigenlijk nooit bij stilgestaan.”

Creatief en flexibel

“Corona heeft Rijnstate veranderd”, zegt Hans Schoo. “We werden inventief, creatief en we bleken flexibel toen de werkdruk met sprongen toenam. De medisch specialist werd zaalarts op de corona-afdeling, de operatieassistent bood ondersteuning aan op de IC.”

Hij draagt het boek Stilstaan in beweging, 19 corona verhalen op aan alle collega’s van Rijnstate. Komende week verschijnt ook de webversie van het boek.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: