Rijnstate Clinics biedt relatief simpele ingreep voor plasklachten door prostaatvergrotingRijnstate Clinics biedt een oplossing voor mannen met plasklachten veroorzaakt door een vergrote prostaat, waarbij ze niet het risico lopen impotent te worden. De UroLift-behandeling. Rijnstate is het vijfde ziekenhuis in Nederland dat deze behandeling aanbiedt.

Ruim 30 procent van de mannen in Nederland boven de 50 jaar heeft plasklachten door een goedaardige prostaatvergroting. Bijvoorbeeld erge aandrang om te plassen, het gevoel de blaas niet te kunnen legen of een langzame of onderbroken urinestraal. Ze moeten een aantal keer per nacht uit bed om te plassen en slapen hierdoor slecht. Ook overdag moet er altijd een toilet in de buurt zijn. De klachten beïnvloeden het dagelijkse leven. Soms leidt het zelfs tot depressies.

Alternatief voor medicatie of operatie

Dr. Vrooman, uroloog in Rijnstate Clinics, vertelt: “De prostaat zit om de plasbuis. Als de prostaat groter wordt, drukt het de plasbuis steeds verder dicht. Dit veroorzaakt plasklachten. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden onder andere afhankelijk van de grootte van de prostaat. Vaak slikken mannen eerst medicijnen voor hun klachten. Maar deze verlichting kan onvoldoende of slechts tijdelijk zijn. We zijn blij dat we patiënten de UroLift-behandeling kunnen bieden als alternatief voor medicatie of een operatie.”

“Bij de UroLift-behandeling brengen we via de plasbuis kleine klemmetjes in, die het vergrote prostaatweefsel opzij houden. Hierdoor wordt de druk op de plasbuis verlicht en wordt het plassen makkelijker. Doordat we niet in de prostaat hoeven te snijden of het weefsel hoeven te verhitten, herstellen patiënten snel. Ook heeft de behandeling geen invloed op de zaadlozing en het krijgen van een erectie. We voeren de behandeling op de polikliniek uit onder lokale verdoving. We zijn één van de twee ziekenhuizen in Nederland die dit op deze manier doet. Patiënten mogen normaal gesproken dezelfde dag, zonder katheter, naar huis.”

Dhr. Schoonderbeek (79) uit Arnhem is één van de eerste patiënten die in Rijnstate Clinics is geholpen met de UroLift-behandeling. “Zodra ik aandrang kreeg om te plassen móest ik naar het toilet. Ik kon het niet ophouden. Hierdoor ging ik niet graag meer de deur uit. Ik kon zelfs de hond niet uitlaten. Mijn arts in Rijnstate wees me toen op deze behandeling. Ik heb tijdens de ingreep bijna geen pijn ervaren en mocht gelijk het ziekenhuis uit. Thuis herstelde ik heel snel en het gaat nu veel beter. Ik kan mijn plas weer langer ophouden en ik kan zelfs weer met de hond wandelen.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: