Rijnstate voorop in nieuw onderzoek naar slaapapneuWie kent niet iemand die snurkt of vermoeid wakker wordt. Een tijdje houdt u dat vol maar er komt een moment dat u naar de huisarts gaat. De huisarts doet onderzoek en probeert te achterhalen wat de oorzaak is.

Rijnstate Slaapcentrum
Als de huisarts denkt dat het een slaapstoornis is, bijvoorbeeld slaapapneu, dan wordt u doorverwezen naar het Rijnstate Slaapcentrum in Velp. Er volgt dan een volledig onderzoek. Dit wordt gedaan door de longarts en kan u helpen om beter te slapen en uitgeruster wakker te worden.

Thuis een slaapapneu-meting doen
Rijnstate en Onze Huisartsen hebben samen met Menzis de handen ineengeslagen om patiënten nóg beter te helpen. Via een eenvoudig apparaat kunt u thuis een slaapapneu-meting doen. De meting is eenvoudig en doeltreffend.

Vermoedelijk heeft een kwart van de patiënten met deze klachten geen slaapapneu. Dit kan worden uitgesloten door deze meting. Naast dat het voor de patiënt een verbetering voor de persoonlijke belasting is, geeft het een mooi voorbeeld van het gezamenlijk zoeken naar de beste onderzoekskwaliteit met zo min mogelijk kosten.

Per 1 april starten we met een proef die een half jaar duurt. In de proefperiode hebben we 25 huisartsen bereid gevonden om aan deze proef mee te doen.

Meer informatie? Neem dan contact op met ZekerWeten via 088 - 000 5100.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: