Wereldkankerdag 2021: de impact van kanker in coronatijdIeder jaar staan we op 4 februari wereldwijd stil bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders in zijn leven mee te maken krijgt. Je wereld staat dan op zijn kop en de coronacrisis gooit daar nu nog eens een schepje bovenop.

Daarom is er dit jaar tijdens Wereldkankerdag bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker, op zowel patiënten als zorgverleners. Iedereen heeft een eigen persoonlijke verhaal. In ARTZ Oncologisch centrum werken Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Radiotherapiegroep nauw samen voor de beste zorg van kankerpatiënten dichtbij huis. Een patiënt, verpleegkundig specialist, oncologisch chirurg en een bestuurder binnen ons samenwerkingsverband, vertellen in onderstaande video hun persoonlijke verhaal. Hoe ervaren zij kanker in coronatijd?

Meer kijken?

Ga dan naar de afzonderlijke verhalen:

Patiënte Astrid Hendriksen vertelt hoe het is om borstkanker te hebben in coronatijd. "Ik ben er dankbaar voor dat op het moment dat ik wist dat ik geopereerd en bestraald moest worden, er direct gecommuniceerd werd dat dit door zou gaan."

Oncologisch chirurg Charlotte Blanken: "Wat me het meest geraakt heeft in deze periode, is dat als je te maken krijgt met kanker en angstig bent, dat je in een periode zit waarin je in de samenleving elkaar niet aan kunt raken."

Mirjam van 't Veld, voorzitter Ziekenhuis Gelderse Vallei: "Naast dat we de beste zorg wilden leveren aan coronapatiënten, willen we natuurlijk ook de spoedzorg, waaronder de kankerzorg door laten gaan. Dat was elke dag een puzzel maar is ons wel gelukt."

Verpleegkundig specialist Sylvia Kok (Slingeland Ziekenhuis): "Als mensen in de spreekkamer komen die net gehoord hebben dat ze kanker hebben, kan ik ze niet eens een hand geven. En voor mij is dat contact juist zo belangrijk."

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: