Rijnstate start een nieuw regionaal multidisciplinair allergiecentrumHet Rijnstate Allergiecentrum. Dat is de naam van het nieuwe regionale multidisciplinaire allergiecentrum. Per 1 januari 2021 zijn Rijnstate en Allergologie Praktijk Arnhem dit centrum gestart. De Allergologie Praktijk Arnhem gaat daarbij op in het Rijnstate Allergiecentrum.

De initiatiefnemers willen door de samenwerking expertises bundelen en de patiëntenzorg verder uitbouwen en verbeteren. Kennis en expertise, zoals innovatieve diagnostiek en behandeling, worden hiermee sneller beschikbaar voor patiënten in het centrum. “Rijnstate is blij met deze toevoeging van het Allergiecentrum en de samenwerking met de Wageningen Universiteit op het gebied van onderzoek. We zien door de industrialisering en het toenemen van een ‘westerse leefstijl’, het aantal mensen met een allergie stijgen’, aldus Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate.

Voor welke allergie kunt u bij het Allergiecentrum terecht?

Het Allergiecentrum is gespecialiseerd in alle allergische aandoeningen en overgevoeligheden zoals hooikoorts, astma, geneesmiddelallergie, voedselallergie, wespengifallergie en beroepsallergie. U wordt geholpen door de specialist(en) die kennis hebben over uw allergie. In het Rijnstate Allergiecentrum werken internist-allergologen, een kinderarts-allergoloog, kinderartsen, KNO-artsen, dermatologen en longartsen. Ook gezamenlijk overleggen zij welke behandeling het beste is voor u. De specialisten worden ondersteund door klinisch chemici, gespecialiseerd verpleegkundigen, diëtisten en spreekuurassistenten.

Wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in het Rijnstate Allergiecentrum

Naast het bieden van goede zorg heeft het Rijnstate Allergiecentrum als missie om deze zorg te verbeteren door wetenschappelijk onderzoek te doen en onderwijs te geven aan zorgprofessionals. Het centrum werkt nauw samen met onderzoekers van de Wageningen Universiteit (WUR). 

“Met deze samenwerking hopen we een brug te slaan tussen wetenschappelijke inzichten en de klinische praktijk waardoor nieuwe ontwikkelingen sneller toepasbaar en beschikbaar zijn voor patiënten”, zegt Janneke Ruinemans-Koerts, klinisch-chemicus bij Rijnstate. Zij krijgt ook een deelaanstelling bij de WUR.

Waar zit het Rijnstate Allergiecentrum?

Het Rijnstate Allergiecentrum is gevestigd op de locaties van Rijnstate Velp en Arnhem.
Ga voor meer informatie naar de pagina van het Rijnstate Allergiecentrum.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: