Rijnstate en Isala gebruiken desinfectie-robots in de strijd tegen het coronavirusGoed nieuws in de strijd tegen corona. De mProve-ziekenhuizen Rijnstate en Isala hebben allebei een desinfectierobot van de Europese Commissie gekregen waarmee corona-verpleegkamers snel en effectief gedesinfecteerd kunnen worden. Deze desinfectie-robotwerken met UV-C licht.

Door deze versnelde vorm van reinigen komen kamers eerder beschikbaar voor nieuwe patiënten. Ook kunnen de robots worden ingezet om andere ziekenhuisinfecties te voorkomen. De komst van de robot past bij de ontwikkeling van het robotcentrum in Rijnstate. Het geschenk van de Europese Commissie is een onderdeel van het EU-programma om EU-lidstaten te ondersteunen in hun strijd tegen het coronavirus.

Robotisering in de schoonmaak

Sebastiaan de Beer, hoofd Facilitair Bedrijf Rijnstate: "Wij zijn erg blij met de komst van de desinfectie-robot naar Rijnstate. De afgelopen periode heeft wereldwijd laten zien dat het tegengaan van verspreidingen van bacteriën en/of virussen zoals corona van cruciaal belang is voor onze gezondheid. Als bewezen desinfectiemethode zal UV-C van toegevoegde waarde zijn." Justin Eilander, operationeel leidinggevende desinfectieteam Isala, voegt toe: "Wij zijn heel blij met de komst van de robot. Naast waterstofperoxide-desinfectie krijgt ons desinfectieteam nu de beschikking over UV-C desinfectie. Dat we met de UVD de eerste stap naar robotisering in de schoonmaak hebben gezet binnen Isala en Rijnstate, geeft het voor mij een extra dimensie."

'De schoonmaakrobot is technologie die het verschil kan maken'

"Deze desinfectie-robot past prachtig in onze visie om robotica in te zetten waar de noodzaak hoog is en de technologie echt verschil maakt. Hiermee bereiken we met dit type zorg-robotica het grootste effect en ondersteunen we onze medewerkers maximaal", weet Bernke Papenburg, Projectleider Rijnstate Robotics.

Over mProve

De samenwerking tussen de twee ziekenhuizen kwam snel tot stand. Beide ziekenhuizen maken onderdeel uit van het mProve-netwerk, een samenwerking van zeven innovatieve topklinische ziekenhuizen. Jos Knaapen, coördinator Innovatie bij mProve: "Nadat we bericht kregen van de Europese Commissie heb ik meteen contact gezocht met de ziekenhuizen in ons samenwerkingsverband. Deze samenwerking kan voor alle mProve-ziekenhuizen inzicht en versnelling zorgen."

Meer informatie

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: