Rijnstate nodigt patiënten uit hoog-risicogroep uit voor vaccinatieVanaf maandag 22 maart nodigt Rijnstate zogenaamde hoog-risico patiënten uit voor de coronavaccinatie. Het gaat om een specifieke groep mensen van wie het afweersysteem niet goed werkt. Deze patiënten staan onder behandeling van een medisch specialist van het ziekenhuis.

Valt u in deze doelgroep? Dan belt een van onze medewerkers u om een afspraak te maken. We bevestigen deze afspraak via een brief, die u thuisgestuurd krijgt.

Het is niet nodig dat u zelf belt met uw medisch specialist of met het ziekenhuis; wij nemen contact  op. Als u niet wordt gebeld, behoort u volgens onze gegevens niet direct tot deze specifieke patiëntengroep. De huisarts of de GGD roept u dan in een later stadium op voor vaccinatie.

Doelgroep

Als hoog-risico patiënt loopt u een extra groot risico om ernstig ziek te worden of te overlijden door corona. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met bepaalde vormen van bloedkanker, ernstig nierfalen, mensen die een transplantatie hebben ondergaan of die leven met een ernstig aangeboren afweerstoornis. Valt u onder deze patiëntengroep, dan wordt u gevaccineerd met het vaccin van Moderna.

Meer weten?

Voor vragen over bijwerkingen, bijsluiters, andere informatie over corona en de vaccinatiestrategie kunt u terecht op de site van het RIVMOp de website van de Rijksoverheid is daarnaast een speciale pagina ingericht met veelgestelde vragen over de coronavaccinatie.

Heeft u specifieke vragen over uw situatie? Stelt u deze dan aan uw eigen specialist in het ziekenhuis.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: