Eerste zorgmedewerkers Rijnstate gevaccineerd tegen het coronavirusHet gaat om medisch en verplegend personeel van de Intensive Care, Spoedeisende Hulp en de Covid-afdelingen. De eerste lichting coronavaccins is vanmiddag afgeleverd bij Rijnstate. De vaccins zijn direct naar een koelruimte gebracht en klaargemaakt voor de eerste vaccinatieronde. Inmiddels zijn we gestart met het vaccineren van de eerste groep zorgmedewerkers.

Coronavaccins vervroegd beschikbaar voor zorgpersoneel

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft na een oproep vanuit de ziekenhuizen 30.000 vaccins vervroegd beschikbaar gesteld voor mensen die directe zorg verlenen aan coronapatiënten op de Intensive Care, Spoedeisende Hulp en de Covid-afdelingen.

Eerste vaccinatie

Leon Rutten, IC-verpleegkundige, heeft de eerste vaccinatie binnen Rijnstate ontvangen. ,,Ik vind het belangrijk om onze patiënten te beschermen en het normale leven weer terug te krijgen. Ik voel me bevoorrecht om gevaccineerd te worden. Ik weet dat er een grote groep mensen uitkijkt naar het vaccin om beschermd te zijn’’’. 

Vragen over de vaccinatie

Wij kunnen ons voorstellen dat u als patiënt graag wilt weten waar en wanneer u een vaccinatie kunt krijgen. Op de website van de Rijksoverheid is een speciale pagina ingericht met veelgestelde vragen over de coronavaccinatie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: