Rijnstate in de voorhoede van Nederland op het gebied van voedingOnlangs heeft Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate, de intentieverklaring ‘Voorhoedeziekenhuizen in Voeding’ ondertekend. Rijnstate sluit daarmee, samen met negen andere ziekenhuizen, vanaf 29 juni 2021 aan bij de Voorhoedeziekenhuizen van Goede Zorg Proef Je, een project van Alliantie Voeding in de Zorg. Dit betekent dat Rijnstate zich inzet voor een volledig gezond voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers in 2022.

Voorop in gezonde voeding

Wij behalen hiermee versneld de doelstelling van het Nationaal Preventieakkoord, waarin staat dat alle ziekenhuizen in 2030 een volledig gezond voedingsaanbod moeten hebben.
Gezonde voeding in ziekenhuizen is één van de aandachtspunten in het Nationaal Preventieakkoord (NPA), dat in 2018 is opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en getekend door 70 partijen, waaronder de Alliantie Voeding in de Zorg en de Nederlands Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).
Een gezonder voedingsaanbod draagt bij aan herstel van patiënten, een gezonde werkomgeving voor medewerkers en een gezonde keuze voor bezoekers. Bob Janssen, hoofd Eten & Drinken: “Wij zetten eten en drinken in als onderdeel van de behandeling en leefstijl. Dit doen wij door middel van voedzame en verse gerechten van hoge kwaliteit.”

Het project Goede Zorg Proef Je

In het project Goede Zorg Proef Je werkt de Alliantie Voeding in de Zorg samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), met ondersteuning vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Samen werken zij toe naar een gezonder voedingsaanbod in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. De Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad zijn de basis voor het voedingsaanbod voor patiënten. Voor medewerkers in de ziekenhuizen en bezoekers is dat de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum, waarin de focus ligt op gezonde en duurzame keuzes.

Voorhoedeziekenhuizen

Wat zijn Voorhoedeziekenhuizen? Dit zijn ziekenhuizen die vooruitlopen op de gestelde doelen binnen het Nationaal Preventieakkoord. De Voorhoedeziekenhuizen vinden dat ziekenhuizen een voorbeeldrol hebben in de maatschappij bij het aanbieden van gezonde voeding. Als topklinisch ziekenhuis, waar alles in het teken staat van gezondheid, vinden wij een gezond voedingsaanbod erg belangrijk. Wij zijn er trots op dat Rijnstate vanaf vandaag onderdeel is van de Voorhoedeziekenhuizen.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: