Dag van de VerplegingVandaag is het de internationale Dag van de Verpleging. Een dag waarop alle verpleegkundigen in het zonnetje worden gezet. De dag begon in ons ziekenhuis met de "Nacht van de Verpleging". Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) en onze eigen Verpleegkundige Advies Raad (VAR) boden namens de Blauwe Tomaat aan alle verpleegkundigen een fruitmand met heerlijk seizoensfruit aan.

Gerjanne ter Beest van de VAR in Rijnstate is blij met dit fruitige geschenk: “De zorg voor onze patiënten gaat 24 uur door. Veel verpleegkundigen zijn boven zichzelf uitgestegen in deze pandemie. Dit is een geweldig initiatief van OKA. Deze gezonde snack helpt de verpleegkundigen de nacht door.”

Guidelights

Gisteren ontvingen we van Bouwbedrijf Karbouw al 250 Florence Nightingale Guidelights, om verpleegkundigen en verzorgenden een hart onder de riem te steken. Het lampje lijkt sprekend op de lantaarn waarmee Florence Nightingale tijdens de Krimoorlog haar rondes deed langs patiënten.

“In tijden van corona vormen verzorgenden en verpleegkundigen de hoeksteen van onze samenleving. Waar wij als Karbouw met zorg en aandacht bouwen, kunnen wij in deze tijden bouwen op de zorg. Wij voelden dan ook de behoefte om hen letterlijk ‘in het licht’ te zetten”, aldus Patrice Soffers, directeur van Karbouw Arnhem.

Het eerste lampje is gisteren overhandigd aan onze kersverse Nurse of The Year. De andere lampjes worden het komende jaar uitgedeeld aan verpleegkundigen die het extra verdienen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: